MATIC'teki %70'lik Düşüşü Bu Sebebe Bağladılar!

MATIC %70 düştü
Dünyada önde gelen borsalarından birisi olan Binance’ın CEO’su, MATIC'teki %70'lik değer düşüşünü araştırmak için devreye girdikten hemen sonra, kripto para ekibinin bu düşüşten sorumlu olmadığını dair bir duyuru yayınladı.

Twitter'daki kripto para topluluğunun bildirisine göre sadece iki hafta içerisinde %200 değer kazandıktan sonra, Binance'ın başarılı IEO projelerinden biri olan MATIC aniden fiyatının yüzde 70’ini kaybetti.

Binance'ın CEO’su CZ, ekibinin bir soruşturma yürüttüğünü ve çok sayıda yatırımcının para kaybetmesine neden olan  bu durumun Matic'le hiçbir ilgisinin olmadığını da belirtti.

Matic ekibi, tüccarlar ve analistler olanların nedenlerini açıklarken fiyat dalgalanmasında herhangi bir hatanın olmadığını düşünüyorlar.

Matic Tokenlarını Serbest Bıraktı

Fiyat kaybının platformun kendisi tarafından tetiklendiğini söylediği bir Twitter hesabından bir iddia geldi.

MATIC topluluğu, toplam arzın yüzde 2,5'ini oluşturan ve Etherscan'dan kanıtlar sağlayacak olan dışa dönük token hareketi konusunda önceden uyardıklarını yazdı.

Daha sonra, FUD postasını yayınlayan ilk hesaptan bir özür geldi. Yazar, yanlış olduğu ortaya çıkan verileri yayınladığı için özür diledi.
Balinalar MATIC Fiyat Düşüşü İçin Suçlanıyor mu?

Binance borsasının CEO'su CZ, tweetinde "fiyatın düşmesine panikleyen birkaç büyük yatırımcının satışı neden oldu" açıklamasını yapıyor

Bir kripto para yatırımcısı @Thrillmex ayrıca, bunun tüm MATIC yığınını piyasaya salıverdiği bir kripto balina nedeniyle meydana geldiğine inanıyor. Küçük tüccarlar panikledi ve satmaya başladı, diye yazıyor.

Yatırımcı, topluluğa kripto paraya yatırım yaparken kaybedebileceklerinden daha fazlasını riske etmemelerini hatırlatıyor.

Başka bir kripto para analisti @CryptoMichNL, fiyat düşüşünün nedeninin Binance üzerinde MATIC'in düşük likiditesi olduğunu ve borsada marj işlemine izin verdiğini ve RVN gibi benzer kripto paraların da aynı durumda olduğunu söylüyor.

Yatırımcı Scott Melker de onunla aynı fikirdeyken, MATIC'in düşük likidite oranını düşüşün nedeni olarak gösteriyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version