📛 Dolandırıcılık Uyarısı: Ä°stanbul Hard Fork’unu ETH'nizi Çalmak İçin Kullanabilirler 📛

Dolandırıcılık Uyarısı: Ä°stanbul Hard Fork’u ETH'nizi Çalmak İçin Kullanılabilir

Telegram'da ve YouTube'da yeni bir dolandırıcılık tespit edildi. Buradaki dolandırıcılar Ethereum yatırımcılarına ETH'lerini 10 kat değerinde bir ödül için transfer etmelerini rica ediyorlar.

Kripto para birimleri tarihi maalesef dolandırıcılık faaliyetlerine de sahne oluyor. Dolandırıcıların farklı yöntemlerle saldırılar gerçekleştirdiği bilinmektedir. Bazıları Monero'daki gibi phishing komut satırı arayüzleri yüklerken diğerleri daha iyi bir şey bulamıyor ve sizden kripto para biriminizi onlara göndermenizi istiyor.
Dolandırıcılar ETH'nin İstanbul Güncellemesini Kullanıyor

ETH'nin Ä°stanbul Hard Fark’u geçtiÄŸimiz günlerde baÅŸarılı bir ÅŸekilde ilan edildikten sonra, Telegram'ın Messenger uygulamasında kripto ile ilgilenen birçok kullanıcının garip bir sohbete eklendiÄŸi kısa bir an oldu. Sohbette ETH Vakfı'nın resmi logosu ve adı ile Vitalik Buterin'in adı ve soyadı kullanıldı.

Vitalik ve ekibi adına yazılan sabitlenmiÅŸ mesaj, ETH ağında Ä°stanbul Hard Fork’unun baÅŸarısına adanmış olan 20.000 Ethereum (yayın sırasında neredeyse 3 milyon dolar) deÄŸerinde bir airdrop ilan etti. Bundan kısa bir süre sonra, airdropun sebebi "ETH'nin küresel gücünü kutluyor" olarak deÄŸiÅŸtirildi.

Tıpkı en son Litecoin’de yapılan YouTube temelli dolandırıcılık gibi, dolandırıcılar da ETH adreslerine 1 ila 100 Ethereum arasında transfer yapan herkese 10 ila 1000 ETH teklif etti. Dolandırıcılar, Amerika gibi zor yönetmeliklere sahip ülkelerden olanlar da dahil olmak üzere herkesi bu airdropa katılmaya davet ett.

İnsanlar Bu Tür Dolandırıcılık Faaliyetlerine İnanıyor mu?

Dolandırıcılar bu tür suçlar için kilitli ve yüklü geliyor gibi görünüyor. Söz konusu Telegram kanalını ve yepyeni bir web sitesini yarattılar. Whois Servisi'ne göre, bu daha dün gerçekleÅŸti! Ayrıca, Etherscan benzeri kaÅŸifin sahte API entegrasyonu bu web sitesinde yayınlandı. Bununla birlikte, insanlar her dakika 100'den fazla Ethereum’u airdrop sözleÅŸmesine aktardılar.
Ethereum Ä°ÅŸlemlerinde Sahte Ä°statistik

Ancak, gerçek Etherscan.io ile ilgili orijinal istatistikler, yalnızca birkaç işlemin gönderildiği gibi farklı bir hikaye ortaya koyuyor. Resmi YouTube kanalı, ETH ağının başlamasından aylar önce, beş yıl önce oluşturulmuş olmasına rağmen çok popüler değil.

Günümüzde bu dolandırıcılık faaliyetlerinden birine yakalanmamak dikkat edebileceğiniz bazı temel konular:

Kripto Sözlük TV Web sitesinde de görebileceÄŸiniz gibi HTTPS ÅŸifrelemeli ve yatırım yaptığınız projelerin sitesine girerken bu ÅŸifrelemeyi kullandıklarına dikkat edin ve projenin resmi web sitesindeki duyuruları her zaman kontrol edin.

Kripto para biriminizi asla değerini iki katına çıkarmak ya da üç katına çıkarmak gibi davranan bir kişiye asla 10x veya 50x kârda bırakmayın.

Unutmayın: Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi tanınmış ekipler hiçbir zaman airdrop veya hediye vermez. Her ikisi de yeni başlatılan varlıklar için promosyonel eylemlerdir.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version