Çin, Akıllı Mahkeme Salonlarında Blockchain Kullanacak!

Teknoloji dediğimizde dünyada artık ilk akla gelen ülkelerden biri olan Çin, düzenli olarak yeni teknolojilerin gelişmesinde öncülük yapmaya devam ediyor.

Shanghai iFlytech tarafından geliştirilen teknolojiyi test etmek için kentin 2 Nolu Acil Halk Mahkemesinde bir dava başlatıldı. Açıklamaya göre, mahkeme esnasında o an konuşan kişiyi tanımlıyor ve o kişiyle ilgili bilgileri doğrudan gösteriyor.

Ayrıca, konuşmacıları tanımlamasının yanında ifadeyi yazabilmek adına sözlü komutları da algılıyor. Çin'in teknoloji firmaları, teknolojiyi mahkeme salonlarına getirmek için adli kurumlarla birlikte çalışıyor, bir suç mahallinin VR ile görselleştirilmesi ve mahkemede Blockchain teknolojisi ile delil olarak tanınmasına yardımcı olmak için diğer teknolojilerin kullanılmasını sağlıyor.

Sayısı milyonları aşan yasal davalara karar vermek için platformun ülke genelinde başlatılmaya hazır olduğu ifade ediliyor. Blockchain ve AI destekli akıllı internet mahkemelerinde 3.1 milyondan fazla dava faaliyeti çözüldüğü açıklandı.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version