Brave Tarayıcı 10 Milyonu Geçti!

Brave Tarayıcı 10 Milyonu Geçti!

Blockchain tabanlı tarayıcı olan Brave, 2019 Kasım'da aylık 10 milyon aktif kullanıcısını geçti. Brave, 13 Kasım 2019'da stable sürüm 1.0'ı piyasaya sürdü.

Brave tarayıcı, Mayıs 2018'de Brendan Eich tarafından kurulan Brave Software tarafından geliştirildi. Geçen ayki Brave1.0 lansmanı sırasında, aylık 8.7 milyon aktif kullanıcısı vardı. 30 günden kısa bir süre içerisinde, aylık aktif kullanıcı sayısı % 19 artışla 10.4 milyonu aştı.

Günlük Aktif Kullanıcılar Üçe Katlandı

Brave Tarayıcı tarafından yapılan açıklamaya göre, günlük aktif kullanıcılar son 12 ayda tam üç katına çıktı. Mahremiyet odaklı tarayıcının aylık aktif kullanıcılarının da son bir yılda iki kat artarak 2018'de 5.5 milyondan 2019'da 10.4 milyon'a ulaştı. Brave'in Firefox ve Opera gibi büyük rakiplerini eçtiği bildirildi.

Brave, Yayıncılarda Büyük Bir Artış Kaydetti

Brave Tarayıcı, içeriği paylaşmak için Brave’nin yerleşik tokenlarını (Basic Attention Token) BAT almak üzere kayıtlı doğrulanmış yayıncılarda 12 kez artış kaydetti. BATGrowth tarafından yayınlanan rapora göre, bu yılki toplam Brave yayıncı sayısı 2019'un başındaki 28.000 onaylı yayıncı ile karşılaştırıldığında 341.880’e ulaşmış durumda.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version