Bitcoin (BTC)'de 2020 Yılı İçin Umutlar Hiç Olmadığı Kadar Yüksek 💪💪💪

Çeşitli metrikleri kapsayan veriler, son fiyat dalgalanmasına rağmen Bitcoin (BTC)'in 11. yıldönümü yılı boyunca güçlü kaldığını gösteriyor.

BTC / USD, Eylül ayından bu yana birkaç kez düşüş yaşamıştı. Paritenin hızlı yükselişi ve düşüşü, eleştirmenlerin ve tüccarların endişelerinin öngörülebilir uyarılarını tetikledi. Ancak uzaktan bakınca resim tamamen değişiyor. Bitcoin fiyat tahmin aracı stok akış modelinin yaratıcısı PlanB tarafından belirtildiği üzere, Bitcoin (BTC)'in 200 haftalık hareketli ortalaması (200WMA) hiç düşmedi.

28 Aralık'ta Twitter'a bir grafik yükleyen analist, kısa vadeli fiyat hareketinin Bitcoin'in varlığının herhangi bir noktasında 200WMA negatifini çeviremediğini ortaya çıkardı. Mevcut büyümenin ayda % 3 veya yaklaşık 150 $ olduğunu ekledi.

Piyasada "Boğa Birikimi" Mevcut

Bitcoin (BTC) son zamanlarda 6.400 dolara yaptığı yolculuk bile istatistikçi Willy Woo’yu koşulların olması gerekenden daha kötü olduğuna ikna edemedi.

Cumartesi günü bir tweet'te Woo da Bitcoin'in tüm tarihi bağlamında son olayları ele aldı. Ona göre, bu fiyat hareketlerini artık ayı piyasasına değil, birikim köşesine yerleştiriyor. Sözlerine şöyle devam etti:

Bitcoin ayı piyasasında mıyız? Hayır, boğa piyasasının yeniden biriktirme aşamasındayız.

Willy Woo, Bitcoin'in Aralık 2018'deki 3.100 dolarlık düşük seviyelerine de ışık tuttu. Bazılarının o aydan beri bu ayla karşılaştırdığı bu aşama, "inorganik" davranışın sonucuydu:

2018'de inorganik olarak satın alma duvarları ile 6.000 dolar tutuldu, akıllı para çıktı, duvarlar serbest bırakıldı ve alçak tarafa geçtik.
"Hodlerlar Daha Uzun Sürüyor"

Yatırımcı davranışındaki eğilimler BTC'nin Nisan 2019 boğa koşusu gerçekleşmeden önce bile değişmeye başladı. 3.100 dolar'dan, 14.000 dolar'a kadar bir artışa rağmen, mevcut Bitcoin tedarikinin çok azı, o dönemdeki cüzdanını bıraktı.

Girişimci Alistair Milne'nin hafta sonu belirttiği gibi, arzın %70'i son altı aydır statik durumda kaldı. Davranış, 2016 yılında Bitcoin'in önceki blok ödülünün yarıya indirilmesine yol açtığını ve daha sonra Mayıs 2020'deki etkinlik Bitcoin fiyatı için potansiyel bir katalizör olarak kabul edildi. Ancak halvingin etkisi sadece bir yıl sonra hissedildi ve bu sefer potansiyel pazar hareket gücü hakkında karşılıklı görüşler ifade edildi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version