Azerbaycan Gümrün İşlemlerini Blockchain Üzerinden Yapacak!

Azerbaycan Blockchain
Blockchain teknolojisinin kullanımı dünyanın pek çok yerinde uygulamanması söz konusu.

Karşımıza çıkan son örnek Azerbaycan'dan gelmiş durumda. IBM, Blockchain teknolojisini gümrük prosedürlerine uygulamak için Azerbaycan hükümetiyle ortaklık çalışmalarını başlattı.

IBM, Blockchain teknolojisini kargo taşımacılığında kullanacak. Azerbaycan Merkez Bankası Ekim 2018'de çeşitli alanlarda Blockchain altyapısının uygulanmasına yönelik olarak kararlar almıştı.

Konuyla ilgili olarak Azerbaycan Merkez Bankası başkanı Safar Mehdiyev şu ifadeleri kullandı:

Uygulamadaki bilgilere yönelik olarak dışarıdan herhangi bir müdahale olmaksızın veritabanından online olarak elde etmek mümkün olacak

Mehdiyev yapılan ortaklığın "Girilen gümrük hizmetlerinin kalitesini artıracağı için hem girişimciler hem de gümrük makamları için faydalı olacağını" vurguluyor.

Blockchain'in gümrük prosedürlerindeki potansiyeli dünya çapındaki hükümetlerin şu an ilgisini epey çekmiş durumda. Bakü, bu teknolojiyi kendi sınırlarının ötesine taşımak ve oralarda kullanmak istiyor. Mehdiyev, komşu ülkeleri Gürcistan ile birlikte Moldova ve Ukrayna'yı da içeren planların olduğunu ifade ediyor.

Azerbaycan bu teknoloji ile ilgili olarak Gürcistan ve Moldova'nın desteğiyle Ukrayna ile bir proje uyguluyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version