Amerikalı Yatırım Firmasından Ethereum Açıklaması

ABD finansal hizmetler denince akla ilk gelen şirket olan Fidelity'nin kripto para birimi ticaret kolu Fidelity Digital Assets'in başkanı Tom Jessop, şirketin 2020 yılında Ethereum (ETH) desteğini ekleyebileceğini açıkladı.

13 Aralık 2019 tarihli The TheBlock röportajında Jessop, firmayla ilgili gelen soruları yanıtladı. Fidelity Digital Asset'in gelecekte Ethereum'u destekleyebilme olasılığı sorulduğunda şu ifadelerde bulundu:
Ethereum üzerinde çok çalıştık. Yeni yılda desteklemeyi düşünüyoruz. Müşterilerimiz tarafından çok yönlendirildik.
Kripto Paraların Kurumsal Şekilde Benimsenmesi

Tom Jessop ayrıca kurumsal kripto para kullanımının önündeki ana engellerin fiyat volatilitesi, düzenleyici açıklığın olmaması ve belki de en önemlisi iz kaydının bulunmaması olduğunu ifade etti Bu sorunların zamanla ancak şu şekilde azalacağını açıklıyor: 

Bir kripto parayı alırsam yarın ne olacağını nasıl bileceğim? Bitcoin'in tarihinin 10 yıllık olduğu gerçeğine dayanarak ne kadar dayanıklı ya da ne kadar uzun ömürlü olacağını nasıl anlayabilirim? Sanırım kripto paralar sorunlarını zamanla kendilerini çözüyorlar.

Fidelity’nin kripto para ticareti ve saklama platformu, Mart ayında belirli bir grup müşteri ile kullanıma sunuldu. Platform, perakende yatırımcılara yönelik değil. Bunun yerine, riskten korunma fonlarına, aile ofislerine, emekli aylığına, bağışlara, diğer kurumsal yatırımcılara odaklanıyor.

Ekim ayında Fidelity’nin kişisel yatırım başkanı Kathleen Murphy, firmanın müşterilerini riskli pazardan korumak için perakende ticaret platformlarında kripto para birimleri sunmadığını söyledi.

Bitcoin kurumsal kabulü çoktan başladığı için ticaret platformları Ethereum’u kurumlara getirmek için mücadele ediyor. Ekim ayı ortasında bildirildiği üzere Ethereum Vadeli İşlemleri kripto para pazarındaki büyümeyi hızlandıracak bir sonraki mekanizma olabilir.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version