ABD'den Kripto Para Madencilik Çiftliği!

Doğalgazı, enerjiyi yüksek seviye kullanabilecek bilgisayarlara dönüştüren Crusoe Energy Systems şirketinin yaptığı duyuruya göre yeni bir kripto para madenciliği tesisi hazırlığının başladığı belirtildi.

2020 Yılında Hazır Olacak!

Şirketin yaptığı açıklamaya göre madencilik tesisi 2020 yılında faaliyete geçecek. Tesiste ana hedef, boşa giden enerjiden faydalanmak. Crusoe Energy Systems şirketine göre günlük ortalama olarak 10 milyon fit küp gaz boşa gitmekte. Şirket, bu enerji açığını tespit ederek boşa harcanan enerjiyi değerlendirmeyi amaçlıyor.
Şirketin CEO’su Chase Lochmiller’in Bloomberg’e hafta sonu verdiği röportajda, şirketin gelecek sene 70 birim kuracağını ve her biri yaklaşık olarak 1 megawatt (MW) kapasitesinde olacağını açıkladı. Bunların yanı sıra yeni hazırlandıkları proje için 70 milyon dolarlık bir sermayeleri olduğunu sözlerine ekledi. Bu sermayenin 30 milyon doları sermaye finansmanından, diğer 40 milyon doları ise proje finansmanından olmak üzere iki koldan gelmekte.

ABD, Çin’e Benzemeye mi Çalışıyor?

ABD, kripto para madenciliği alanında Çin Halk Cumhuriyeti’nin izlediği yolu takip ediyor gibi gözüküyor. Örnek verecek olursak, geçen ay Northern Bitcoin AG ve Whinstone US Inc. şirketleri Teksas’da 100 dönümlük bir arazi aldı. Bu arazide Bitcoin madencilik çiftliği açmak için ortaklıkta anlaştılar. Daha öncesinde ise Çin kripto para madenciliğinde bir numara olan Bitmain, Teksas’ta da 50 megawattlık bir çiftliği hayata geçirdi. Bu çiftliği, dünyanın en büyük bitcoin madenciliği çiftliği olarak tanımlıyorlar.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version