9 Milyarlık Bitcoin Hareketi, Neler Oluyor?

Bitcoin son haftalarda çok hareketli günler geçiriyor. Bitcoin ağında son saatlerde 8,9 milyar dolarlık işlem yapılması dalgalı günlerin devam edeceğini gösteriyor olabilir.
Glassnode kurucusu Rafael Schultze tarafından paylaşılan bir grafiğe göre, Bitcoin’in 10 yıllık tarihinde görülmemiş bir olay yaşandı. Bir saat içerisinde 8,9 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan Bitcoin, tarihinin en yüksek seviyesine çıkarak bir rekora imza attı.
Glassnode grafiklerine baktığımızda bu durumun sebebi olarak Bittrex’de yaşanan birtakım olaylar olduğu söylenebilir. Bittrex üzerinden her biri 56.000 Bitcoin’i aşan 21 işlem yapıldı. Toplamda 1 milyon 176 bin Bitcoin’e denk gelen işlemler, sert hacim artışının sebebi olabilir.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version