2020 Bitcoin Tahminleri 💥

Bloomberg'de stratejist ve analist olan Mike McGlone’nin tahminine göre Bitcoin fiyatı, 2019 yılının son günlerinde biraz daha rahatlatacak ve 2020 yılında 10.000 dolar seviyesinin üzerlerinde dolaÅŸabilir ÅŸeklinde ifade etti.
2020 yılına sayılı günler kala kripto para kullanıcıları, yatırımcıları ve piyasa analistlerinin üstünde kafa yorduÄŸu bir soru var. Bitcoin 2020’de nasıl bir performans gösterecek? 

Piyasada BoÄŸa Beklentisi Var!

Bitcoin (BTC)'nin yıllık yükseliş seviyesinin üzerinden %50 düzeltme yapılması sonrası, boğa piyasasının içinde olup olmadığı hakkında tartışmalar mevcut. Örnek verecek olursak, ekonomist Alex Krüger, 2020'deki halving etkinliğine rağmen kontrolü ayıların tuttuğunu dile getiriyor.
Ayrıca Alex Krüger, Bitcoin fiyatı 2019 yılının ÅŸubat ayında 6.400 Dolar seviyesini aÅŸtıktan sonra BTC’nin 2. çeyrek rallisini baÅŸarılı bir ÅŸekilde tahmin etmiÅŸti.
Bloomberg stratejisti McGlone ise Bitcoin'in mevcut durumda "konsolidasyon odaklı boÄŸa piyasası" içinde olduÄŸunu savunuyor. Bu olayla birlikte kripto para fiyatlarının belli fiyat aralıklarında dalgalanmaya devam edeceÄŸi ve piyasanın kararsız bir halde olmaya devam edeceÄŸi anlamına geliyor.

Bitcoin Daha Sağlam Adımlar Atacak!

McGlone'e göre Bitcoin, gelecekteki 10 yıl içerisinde olgunlaÅŸmaya devam edeceÄŸi gözüküyor. Bu durumun avantajlarından biri daha az volatilite yaÅŸanacağıdır. Bir diÄŸer öngörü ise Deutsche Bank’tan gelmiÅŸti. 2020’li yıllarda Bitcoin, büyük bir kırılma yaÅŸayacağı bir on yıl geçireceÄŸi öngörüsünde bulunmuÅŸtu.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version