Yeni Nesil Savaş: Kripto Para!

24 Ekim tarihinde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, yaptığı açıklamayla tarihin en büyük 4 boğa koşusundan birini başlattı.
Çin Hükümeti’nin, Blockchain teknolojisi konusunda girişimlerini yorumlayan uzmanlar, Çin ile Amerika arasında devam eden teknoloji tabanlı soğuk savaş olduğu konusunda hem fikirler. Xi Jinping, yaptığı açıklamanın odağına Blockchain, nesnelerin interneti ve diğer teknolojileri kullanarak diğer ülkeler üzerine üstünlük kurmak amacında olduklarını bildirmişti. Blockchain teknolojisine derin entegrasyon isteyen Devlet Başkanı, bu yolla dünya çapında üstünlüğü ele geçirebileceklerini düşünüyorlar.
Geçtiğimiz dönemde ilginç gelişmeler arka arkaya yaşandı. Bilindiği üzere geçtiğimiz dönem de Facebook’un Libra’yı açıklamasının ardından, Çin Halk Bankası bir açıklama yaparak, Libra’nın küresel ekonomiyi yıkmaya çalışan bir araç olduğunu bildirerek kendilerinin de yakın zamanda bir dijital para birimi çıkaracaklarını bildirdi (CBCD).
Açıklamaların aksine Çin’de hala kripto para ticareti ve kripto para madenciliği yasak!
Çin Devlet Başkanı, her ne kadar Blockchain üzerine olumlu açıklamalar yapsa da, ülkede hala kripto para ticareti ve kripto para madenciliği için yasal mevzuat yok. Yeni kripto para yasası konusunda çalışmaların olduğu dedikodusu da sürekli gündeme gelmekte.
İşin Amerika Birleşik Devletleri tarafı:
ABD Başkanı Donald Trump, kripto paralar ile ilgili çeşitli açıklamaların yanı sıra, Mark Zuckerberg’in Libra’sını detaylı bir şekilde incelediğini açıklamıştı.
Diğer bir şekilde, Çin ve ABD Başkan’larının yaptıkları açıklamalara baktığımız zaman, politikalarında keskin bir değişikliğin habercisi değil, uzun vadeli bir eğilimin habercisi gibi görünmekte. İki devletin de ortak fikirleri, uzun vadede kendi kripto paralarının olması gerektiği ve bu yönde inovasyonların geliştirilme hızının kesinlikle arttırılmasıdır.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version