Singapur'dan Dev Blockchain Adımı!


Singapur Para Otoritesi - MAS geçtiğimiz günlerde, Blockchain tabanlı bir prototip geliştirmek için bankacılık devi J.P. Morgan ile işbirliği yaptığını açıkladı.

J.P. Morgan, her zaman Blockchain teknolojisi ve kripto para birimleri için ilk akla gelen isimlerden biri. Bankacılık devi, yerel dijital para birimi JPM'yi başlatmaya kararlı. MAS ile yaptığı son ortaklık, tek bir ağda birden fazla para biriminin ödenmesine olanak sağlayacak. Yatırım şirketi Temasek Holdings de MAS’ın en son girişiminin bir parçası.

Singapur Merkez Bankası Dijital Para Adımı

MAS'taki FinTech Yöneticisi Sopnendu Mohanty, MAS'ın ağlarını birkaç kişiyle beraber kurmayı heyecanla beklediğini belirtti. Mohanty ayrıca şu ifadeleri kullandı:
Bu gelişmenin diğer merkez bankalarını benzer projeler üretmeye teşvik edeceğini umuyorum ve bu projeyi hızlandırmak adına teknik şartnameleri kamuya açık hâle getireceğiz. Uluslararası işlemlerin daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli hâle gelmesi konusunda çok büyük bir adım olacak.
Ticari bankacılık uygulamalarıyla entegre olabilmesi adına araştırma sürecinde olan prototip şu anda endüstri testlerinden geçmekte. Başarılı bir şekilde test edilen uygulamalar, Singapur FinTech Festivali'nde ve Singapur İnovasyon ve Teknoloji Haftası (SFF x SWITCH) 2019’da açıklanacak.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version