Blok Yarılanması Yaklaşırken Madenciler Bitcoin Biriktiriyor!

Bitcoin Mining
2020 yılının 15 Mayıs'ında gerçekleşme ihtimali olan blok ödülü yarılanmasının etkilerinin tartışılması gün geçtikçe artarak devam ediyor. Bitcoin grafiğinde ve şirketlerin raporlarına bakılacak olursa madencilerin Bitcoin (BTC) biriktirdiği anlaşılıyor.
Blockchain'in blok yarılanmasına 183 gün kala, Blockchain ağının üzerindeki işlemler, şu anki gibi devam ederse eğer, yarılanmanın 15 Mayıs 2020'de gerçekleşmesi öngörülüyor. Blok yarılanmasının ardından 12,5 BTC olan Bitcoin madencilik ödülü, yarılanmasının ardından 6,25 BTC’ye düşecek. Blok yarılanması olayı 4 yılda bir tekrarlanarak gerçekleşmektedir. En son 9 Temmuz 2016 tarihinde yarılanma olmuştu.
Dünya genelinde Bitcoin topluluğunun büyük bir çoğunluğu, blok yarılanmasını ilk defa tecrübe edecek. Yalnız dikkat etmekte yarar var; bu durum yarılanmanın etkileri konusunda büyük bir belirsizlik yaratabilir.
Blok yarılanmasının etkileri konusunda net bir bilgi olmasa da bazı istatistiklere göre Bitcoin balinaları ve madencileri blok ödülü yarılanması öncesi BTC biriktirdikleri yönünde. Bu bilginin doğruluğunu kanıtlayan birkaç gösterge de mevcut.
Bitcoin Yarılanma
Yukarıdaki Bitcoin grafiğine baktığımızda geçen birkaç haftadır ciddi bir düşüş yaşandığı gözlemleniyor. Grafiğe baktığımız zaman normal dönemde iki çizginin birbirine yakın hareket ettiğini görürken son haftalarda ise Kasım ayında aradaki farkın giderek açıldığını görüyoruz. Bu durum, ödül kazanan madencilerin, BTC’lerini biriktirdiklerini göstermektedir.
Bitcoin yarılanması konusunda çok fazla öngörü olsa da nasıl bir yansıması olacağı net bir şekilde bilinmiyor. BTC madencilerinin genel görüşü ise BTC madenciliği artık hobi olarak yapılamayacak ve sadece büyük miktarda Hash gücüne sahip olan şirketlerin yapabileceği yönünde.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version