Kripto Türevleri Pazarın Bir Köşesi Mi Yoksa Pazarın Kendisi Mi?

Kripto Türevleri Pazarın Bir Köşesi Mi Yoksa Pazarın Kendisi Mi?
Yarış başladı.
Çok beklenen ICE / Bakkt lansmanından bir iş günü önce, CME, 2020 yılının ilk çeyreğinde Bitcoin seçeneklerini listeleyeceğini açıkladı.
Neden dünyadaki en büyük borsalardan ikisi, yakın zamana kadar pek çok sektörde çalışan tarafından ikincil olarak kabul edilen bir alan için açıkça neden rekabet ediyor?

Trend

Neredeyse her hafta yeni bir oyuncu, giderek artan kalabalık kripto vadeli işlem piyasasına girme niyetini ilan ediyor. En yakın zamanda kripto behemoths Binance ve Bitfinex farklı derecelerde başarı ile kendi geleceklerini bir şekilde ürettiler.
Bu iyimserlik her zaman yoktu. Hong Kong merkezli BitMEX'in yükselişi, ürünü yalnızca yüksek kaldıraç kullanımıyla kumar bağımlılarına hizmet etmek olarak reddeden endüstri liderleri tarafından uzun süredir şüphecilikle karşılandı.
Kripto vadeli işlemleri piyasası 2018'te gerçekten başladı. Hacimler, 2017 seviyelerine kıyasla on kat arttı.
Skrew
(Kaynak: skew.com)
Piyasa 2018'den başlayarak uzun bir düşüşe girerken, piyasa katılımcıları düşen fiyatlardan kâr elde etmek ya da en azından bunlara karşı korunmak için yollar aradılar.
Pazar çok az iki yıl önce hızla gelişti. 2017 yılının 4. çeyreğinde, Financial Times, iyi araştırılmış bir makalede, ürünleri kripto para birimi madencileri arasında çok popüler olan yonga üreticisi Nvidia'nın stokunun ne kadar azaltıldığını, kripto para birimlerine kısa süre maruz kalmanın en uygun yollarından biri olabileceğini yayımladı.

Kripto anomalisi mi? Pek sayılmaz…

Geleneksel piyasalarda piyasada artan volatilite yanıt olarak bir “türev anı” yaşadı. Yetmişli yıllar, Richard Nixon'ın Bretton Woods sistemini 1971'de kaldırması, sabit bir para sistemine geçmesi ve tüm para birimlerinin piyasada gezmesine izin vermesi nedeniyle inanılmaz bir finansal türbülans dönemi yaşandı. Dünya daha sonra, Ekim 1973’te ilk petrol şokunu yaşadı ve daha önce sessiz bir pazar olan siyah altın tavan fiyatını gönderdi.
Birkaç ay önce, 1973 yılında, Fischer Black ve Myron Scholes, yirmi yıl sonra yani 1997 Nobel Ödülünü kazanan fiyat seçeneklerine basit bir analitik formül buldular. Bu iki olayın birleşimi, tüm varlık sınıflarında türev ürünlerinde bir zafer dönemi başlatmış olarak görülüyor.
Sadece bir heves değildi. Washington'daki Para Birimi Denetleme Bürosu, bankaların şu anda 200 trilyon dolardan fazla türev kavramına maruz kaldıklarını tahmin ediyor. Türevler, tüm pazarlarda, ilgili tarafların çoğunluğunun ticarete geldiği yer haline geldi.
“Bitcoin'i evcilleştireceğiz” - Emeritus CME başkanı Leo Melamed
Efsanevi vadeli işlem tüccarının tahminine inanmalı mıyız?
Bitcoin'in 2017 ve 2018'de bir “istikrarlı madeni para” projeleri dalgasını tetikleyen bir değiş tokuş ortamı olamayacak kadar değişken olduğu konusunda bir fikir birliğine varıldı. Tüm ayarların fiyat üzerinden yapılması ve sonuç olarak oynaklık yaratılması. İyi mantık, ancak pratikte mutlaka doğru değil. Örneğin, bu argüman, Saint Louis Federal Rezervi'nden elde edilen verilere göre 0.6'te 2019% ' in ortalama günlük hareketi ile en düşük volatilite varlıklarından biri olan Altın için de geçerlidir.
Bir varlığın oynaklığına katkıda bulunan çeşitli faktörler vardır. Bunlardan biri pazar yapısı. Akademisyenler, gelişmekte olan türev piyasalarının altta yatan varlıkların oynaklığı üzerindeki etkisini araştırmış ve büyük ölçüde türevlerin fiyatları dengelemeye yardımcı olduğu sonucuna varmışlardır .
Bitcoin'in hareketliliği, pazarlar büyümeye devam ettikçe yapısal olarak azalacak.

Doğal seçilim

Türevler, esasen daha azıyla daha fazlasını yapmanıza izin veren kaldıraç ile kafiyeli. Bu harika, ama sadece bir dereceye kadar. Warren Buffet'in ünlü sözünde de geçtiği gibi: türevler finansal kitle imha silahları ve dikkatli bir risk yönetimi gerektirir.
Sonuç olarak, düzenleyiciler küresel kaldıraç kullanımını azaltmaya çalışmaktadırlar. Mayıs 2019’da, Japonya’nın FSA’sı bitFlyer’dan kalıcı takas ürünü için kaldıraç oranını düşürmesini istedi. İngiltere FCA, kripto türevlerinin perakende yatırımcılara teklif edilmesini yasaklamayı planlayarak daha sert bir eylemde bulunuyor. Düzenleyici aynı zamanda perakende satış brokerlerinden; müşterilerini, tüm varlık sınıflarında, türev ürünler kullanarak yatırım yapma riskleri konusunda uyarmalarını ister.
“CFD'ler karmaşık araçlardır ve kaldıraç nedeniyle hızla para kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu sağlayıcı ile CFD ticareti yaparken perakende yatırımcı hesaplarının %72'si para kaybediyor. ”
Zaman içinde, düzenleyicilerin ya da basitçe Darwinizm'in türev piyasasını profesyonellerin eline geçirme olasılığı artmaktadır.

Sadece hacimlerle ilgili değil

skew.com
(Kaynak: skew.com)

Türevler, iki taraf arasındaki sıfır toplamlı sözleşmelerdir. Tüccarlar ve yatırımcılar bu açık pozisyonlara karşı teminat sağlamak zorundadır. Önde gelenlerden olan BitMEX minimum %0,5 bakım marjı ve minimum %1 başlangıç ​​marjı ister. Öte yandan, CME başlangıç ​​marjının %37'sini talep etmektedir. Bu, BitMEX'te 1 milyon dolarlık bir pozisyon açmak isterseniz, CME'de en az 370.000 dolar karşılığında teminatta 10.000 dolar kadar düşük bir miktar gönderebilirsiniz.
Bu, işlem gören hacimlerden ücretlerini topladıkları gibi aynı miktarda sermaye ile önemli ölçüde daha fazla para kazanabilen offshore borsaları için harika bir sistemdir.

Gittikçe önemi artan bir soru: Bitcoin'in fiyatı nedir?

Kendi başarılarının kurbanları olan türevler, 2019 yılında birinci dünya sorunuyla karşı karşıya kaldı.
Alım satım marjında ​​gerçekleştiğinden, türev borsaları, başlangıçta çok daha büyük fiziksel borsaların fiyatından türetilen bir spot fiyat endeksi tasarlamaya özen göstermişlerdir. Endeks, sözleşmelerin sona ermesi ve marj çağrılarının ne zaman başlatılacağına karar vermek için kullanılır.
Bununla birlikte, türev piyasası katlanarak büyüdüğü için, şu an temel fiziksel borsaların türev borsalarından çok daha küçük olduğu bir döneme girdik Toplam hacmin sadece %10'u.
Bu, bu yılın başlarında Mayıs ayında fiziksel olarak görülebilen küçük boyutlu bir siparişin Bitstamp'ın BitMEX'te bir tasfiye dalgasını tetiklediği ve tüm piyasayı düşürdüğü görüldü.
Borsalar, sorunun giderek daha fazla farkına varmış gibi görünüyor ve endekslerini güçlendirmeye çalışıyorlar – bazen talihsiz sonuçlarla, deribit'teki yeni bir yanlış hesaplamada olduğu gibi, 1.3 milyon dolara mal oluyor.
CBOE resmen açıklandığında, iki borsa seçeneklerinin ortaya çıkmasıyla CME ve ICE arasındaki rekabetin 2020'de ısınmasını bekliyorlar.
Madencilik şirketlerinin önderlik ettiği ve fiziksel olarak teslim edilen ve opsiyon sözleşmeleriyle desteklenen kurumsal riskten korunma yollarının görülmesi fazlasıyla cesaret verici olacaktır. Meksika hükümetinin , bu yıl 2020 yıllık üretimini korumak için seçenekler koymak için 1 milyar dolar harcadığı söyleniyor.
Emmanuel Goh, Skew'in kurucu ortağı ve CEO'su. Bu görüşler tamamen kendisine aittir.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version