JPMorgan, Otomatik Bayi Envanterini İzlemek İçin Özel Blockchain Sistemini Test Ediyor

JPMorgan, bir Blockchain'in otomobil satıcıları için finanse ettiği otomobil envanterini takip etmesine yardımcı olabileceğini düşünüyor 

Bankanın toptan araba finansman kolu, otomobil satıcılarının perakende envanterine karşı ödünç almasına izin veren döner bir kredi hattı olan floorplan kredilerinin dağıtılmış defter tabanlı bir versiyonunu açıklayan bir patent başvurusu yaptı.
ABD'de satılan her otomobilin bireysel bir araç kimlik numarası (VIN) vardır. Banka, bunların, bayilik katındaki denetim envanteri etrafındaki verimsiz manuel ağrı noktalarını kaldırabilen bir dizi diğer telematik ve coğrafi konum sensörü tarafından desteklenen bir Blockchain'e bağlanabileceğini düşünüyor. 
Chase Auto'daki araştırma ve geliştirme Başkanı Kevin Point, "floorplan borç verme süreci periyodik olarak bayilikteki tüm envanterin fiziksel muayene veya denetimini yapmayı içeriyor " dedi. 
Son birkaç yıldır yoğun Test ve baş aşağı yapı Blockchain sistemleri olan JPMorgan gibi bankalar, artık alt çizgilerini teknoloji tarafından geliştirecek pratik fırsatlar arıyor.
ABD'de her yıl yaklaşık 17 milyon yeni araba satılıyor, söz konusu nokta ve kullanılmış araçlara eklediğinizde, floorplan kredi hatlarında oturan milyonlarca kişi var. Onları dağıtılmış bir defterde takip etmek " zaman içinde maliyet tasarrufu sağlayacaktır. Bunların endüstri çapında önemli olabileceğine inanıyoruz" dedi” 
Hareket , Jpm tarafından geliştirilen Ethereum'un özel bir varyantı olan Quorum blockchain için hafif bir kalkış. Daha önce, çekirdek sadece soyut finansal işlemler, borç verme veya muhabir bankaların ödeme ağlarını bağlama ve benzeri için kullanıldı. Buna karşılık, varlıkların yeni kovalamaca ağı fiziksel nesneleri doğrulamayı içerir.
Jpmorgan'daki Blockchain lideri Christine Moy, gerçek bayilik ortaklarıyla test edildiği, ancak henüz üretimde olmadığı konusunda bir pilot olarak nitelendirdi. Ayrıca, varlık ağının daha geniş bir şekilde uygulanabileceğini ve Jpmorgan'ın otomobil üreticilerine Blockchain sistemi hakkında konuştuğunu da sözlerine ekledi, ancak şu anda hangilerinin olduğunu söyleme özgürlüğü yoktu. 
Moy," sadece JPMorgan ve Chase Auto kendi problemini çözmek için değil, temelde araç ve ekipman endüstrisine büyük fayda sağlayacaktır " dedi. "Varlık ağı, bu özel uygulama ve kullanım durumunun temelidir, ancak otomobil üreticileri, diğer bankalar ve finans şirketleri ve bayilikler için diğer birçok katma değerli uygulama ve hizmetler için de temel parça olabilir."
Gerçek zamanlı risk yönetimi yolunda çok daha fazla izin vermenin yanı sıra, DLT sistemi “çift döşeme " olarak bilinen bir uygulamayı önlemek için tasarlanmıştır." 
Moy," bu, yanlışlıkla (veya sahtekar bir şekilde) bir bayinin bir aracı bir kat planı sözleşmesi için bir bankaya teminat olarak rehin verebileceği, aynı zamanda başka bir banka ile başka bir kat planı sözleşmesi için de aynı teminatı vaat ettiği zamandır " dedi.
JPMorgan'ın fikri tamamen yeni değil. Mesela, Hintli çok uluslu grubun bir parçası olan Tata Danışmanlık Hizmetleri, yer planı finansmanı için Blockchain arıyor 
Bununla birlikte, Jpmorgan'ın çekirdek çabaları, teknoloji etrafında canlı bir toplulukla iyi bir şekilde kurulmuştur ve aynı zamanda, yeni nesil bir blockchain dünyasında bankanın embriyonik JPMCoin gibi tokenize edilmiş ödeme sistemleri ile potansiyel birlikte çalışabilirliği sağlar.
Point, şu an için toptan oto finansman sağlam bir başlangıç, dedi. 
“Benzersiz tanımlayıcılar nedeniyle, telematik, otomobil endüstrisi ve meslektaşları hızlı bir şekilde orada bulunmaya başlamanın harika bir yoludur ve bu da verimliliği farklı finansman alanlarına yönlendirecektir” dedi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version