Kripto Para Sektöründe Şok: IDAX'in CEO'su Kayıp, Para Çekimleri Kapatıldı!

Çin, Şangay merkezli kripto para borsalarından olan IDAX Global, topluluğa kullanıcıların cüzdanlarına erişimlerini kısıtlayacağını bildirdi. Borsanın CEO'sunun 24 Kasım'dan bu yana "bilinmeyen bir sebeple kayıp" olduğunu iddia ediliyor.

Duyuruya göre IDAX Global personelinin, borsaların IDAX para çekme kanalında tıkanıklık ile ilgili ayrı bir duyuru paylaştığı günden beri CEO ile ilginç bir şekilde hiçbir bağlantı kurulamadığınından bahsediyor.

Ayrıca dikkat çeken diğer detay ise, 24 Kasım'da Çin’deki kullanıcılara hizmet vermeyeceğini açıkladığı gün ile aynı güne denk gelmesi. Bu duyuru ise Çin Halk Bankası’nın bazı kripto para borsalarının kapatıldığını açıklamasından tam iki gün sonra meyadana geldi.

Bugün yapılan açıklamada, IDAX Global'in platformdaki hizmetler için para yatırma ve çekme hizmetleri de dahil olmak üzere acil durum planı hazırlandığı ifade ediliyor. IDAX kullanıcıların, yaşanan bu durum netlik kazanıncaya kadar herhangi bir hizmeti kullanmaktan kaçınmalarını şiddetle öneriyorlar ve durumu şöyle ifade ediyorlar:
IDAX Global, çeşitli haberleri ve tam da internet topluluğundaki söylentileri içeren mevcut durumu netleştirmeye çalışmak için elinden geleni yapıyor.
Kullanıcılar İkna Olmuyor!

IDAX Global'in kullanıcıları Twitter'da yapılmış olan açıklamanın hiçbir şekilde ikna edici olmadığını belirtiyorlar. Birçok kullanıcı ise şu ana kadar net bir durum ortaya konulmadığı için bunun bir aldatmaca olabileceğini ifade ediyor. IDAX Global’in çalışanlarının, kullanıcı varlıklarının kaybından haberdar olduğu ifade edilirken diğer söylentiler ise çok ciddi. IDAX'in ofisinin boşaltıldığı ve sabit disklerin de silindiği şeklinde.

Yazının yazıldığı anda CoinMarketCap verilerine göre en büyük 23. kripto para borsası olan IDAX Global hakkkında bu tarzdan söylentilerin doğru çıkması, ortaya önemli bir etki yaratabilir.

Ayrıca CoinGecko'ya göre, borsanın kendi token'ı IDAX tokenı (IT), 22 Kasım'dan beri işlem görmüyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version