FED, Stablecoin Raporunu Yayınlandı!

Federal Reserve System, finansal istikrar konulu yayınladığı son raporunda, Stablecoin'lerin yeni bir değişim ortamı yaratabileceklerini belirtti. Dolar kaynaklı kripto para birimleri, mevcut ödeme sistemlerine bir tamamlayıcı olabilir. Radporda, FED, Kripto Para birimlerinin isimlerine değinmedi.

ABD Merkez Bankası, Stablecoin Düzenlemeleri Konusunda Ciddi Vurgular Yapıyor

FED, Stablecoin düzenlemeleri konusunda önemli noktalara vurgu yapıyor. Raporda, kötü tasarlanmış bir Stablecoin'in finansal istikrar için ciddi riskler oluşturabileceği ve ayrıca, etkin bir geri ödeme, uzlaştırma ve risk yönetimi olmadan, Stablecoin'lerin "güven kaybına" ve kitlesel tasfiyelere yol açabileceğini, pek çok sebeple ekonomik aktivitelere zarar verebileceğini anlatıyor.

FED'in son raporunda, stablecoin verenlerin, operatörlerin ve aracıların düzenlemelere uyması gerektiğine dikkat çekiliyor.
Yasadışı Faaliyetler İçin Stablecoin Kullanımı Konusunda Uyardı

Eğer doğru şekilde düzenlenmezse Stablecoin'lerin istenmeyen sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca, Stablecoin operatörlerinin kara para aklama, terörizm ve politikalarıyla ilgili diğer cezayla suç unsuru faaliyetlerden korunmaları gerektiğini de belirtiyor.
Federal Reserve System, gelecekteki yasal Stablecoin'lerin temel yasal ve düzenleyici maddelere hitap etmesini sağlamak için diğer yasal düzenleyicilerle birlikte çalıştığını belirtildi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version