FBI Ethereum'un Geliştiricisini Tutukladı❗

FBI Ethereum'un Geliştiricisini Tutukladı
FBI, Kuzey Kore’ye uygulanan yaptırımları aşılmasında yardımcı olduğunu iddia edilen Ethereum'un geliştiricisi Virgil Griffith’i tutukladı.

ABD'nin New York Güney Bölgesi Avukatı ve FBI ofisi bugün, Virgil Griffith’i ABD'nin yaptırım yasalarını ihlal ettiği ve Kuzey Kore'ye yaptırımlardan kaçınmak için teknoloji, kripto para birimi ve Blockchain kullanımına ilişkin sunum ve teknik tavsiyeler sunduğu için tutukladığını ve suçladığını açıkladı.

Yapılan Açıklamaya Göre

ABD Avukatı Geoffrey S. Berman yaptığı açıklamada, "İddiaya göre, Virgil Griffith, Kuzey Kore'ye yüksek teknik bilgi sağladı ve bu bilgilerin Kuzey Kore'nin para aklama ve yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olmak için kullanılabileceğini bilerek bunu yaptı. Hem Kongre hem de cumhurbaşkanının Kuzey Kore’nin tehlikeli rejimi üzerinde azami baskı uygulamak için yürüttüğü yaptırımları tehlikeye attı."
Griffith LinkedIn Profiline Göre, Ethereum Vakfı İçin Bir Araştırma Bilimcisi

ABD makamlarına göre, Nisan 2019'da, Griffith, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ülkeye seyahat etme iznini reddetmesine rağmen "Pyongyang Blockchain ve Kripto Para Birimi Konferansı" na katılmak için Kuzey Kore’ye gitti. ABD yetkilileri, konferansta Griffith ve diğer katılımcıların "DPRK [Kuzey Kore] 'nin para aklamak ve yaptırımlardan kaçmak için Blockchain ve kripto para birimi teknolojisini nasıl kullanabileceğini" belirttiğini vurguluyor.

Konferansın ardından Griffith, böyle bir değişime yardım etmenin DPRK'ya yönelik yaptırımları ihlal edeceğini bilmesine rağmen, DPRK ile Güney Kore arasında kripto para biriminin değişimini kolaylaştırmak için planlar oluşturmaya başladı.

Griffith, en fazla 20 yıl hapis cezasını gerektiren Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasasını ihlal etmekle suçlanıyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version