Binance CEO’su CZ: Yalan Haberden Dolayı Dava Açacağız

Dünyada önde gelen kripto para borsalarından biri olan Binance'in CEO'su, yalan haber yayınladıkları sebebiyle Endüstri medya kuruluşu olan The Block'a dava açacağını belirtti.

Binance'in CEO'su CZ olarak bilinen Changpeng Zhao, Binance'in Şangay ofisinin Çin polisi tarafından kapatıldığını iddia eden bir makale hakkında yasal işlem başlatacağının sözünü verdi.

The Block’tan CZ'ye: "Kendine gel ve özür dile" açıklaması yapıldı. CZ bunun üzerine "Onları dava edeceğiz" diye bir tweet attı.

Haberle ilgili makale başlangıçta Cuma günü ortaya çıktı ve Çin tarafından kripto para endüstrisine yönelik olarak yapılan haberlerin bir parçası durumundaydı. Haber yayınlandıktan bir süre sonra Bitcoin 7 bin dolara indi.

The Block makalede: "Binance'in Shanghai ofisi, yetkililerin ziyaretinden hemen sonra kapatıldı" başlığı altında iddialarını yineledi.

CZ'den "özür dilemesini" isteyen makale ile ilgili olarak kripto para dünyasından geniş bir tepki alan The Block, duruşunu aynı şekilde devam ettiren bir takip yazısı daha yayınladı.

Bu da gerginliklerin daha da artmasına neden oldu. Ardından CZ'nin yaptığı açıklamada şu ifadeler geçti:
İtibarımıza zarar veren varolmayan 'polis baskınının' haberi ve btc fiyatı yüzünden topluluktan özür dilemek yerine, şimdi bir CZ’nın bir ofisi olup olmadığını tartışmaya çalışıyor. Kimin umrunda? Dürüst olun ve hatanız için özür dileyin.

Var Olmayan Ofislere Var Olmayan Polis Baskınları mı?

Binance'in CEO'su CZ: Binance'ın bir polis baskınına karıştığı ve hatta bir Şangay ofisine sahip olduğu iddialarından vazgeçmesi için The Block’a çağrıda bulundu.

The Block çalışanları, "polis baskınına" atıfta bulunmaya devam eden bir başlık atarak makalenin orijinal başlığını değiştirdi, bunun yerine Binance’in "yetkililerden bir ziyaret aldığını" iddia etti. Yayında olmaya devam eden makalenin başlığı, "polis baskını" ifadesini kullanmaya devam ediyor.

Binance'den Türk Lirası ile Bitcoin Nasıl Alınır?
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version