Çin'de Neler Oluyor? Devlet Gazetesinde Tam Sayfa Bitcoin!

Çin’den Bitcoin hakkında haberlerin arkası kesilmiyor. Kripto Sözlük'te yayınladığımız daha önceki haberlerimizde bahsettiğimiz gibi, Çin Hükümeti’nin Blockchain ve Kripto Paralar hakkında olumlu düşünceleri, ülkenin hemen hemen tüm yayın organlarına yansımakta. Pazar günü Çin Devlet Gazetesi’nde tam sayfa bir Bitcoin makalesi yayımlandı. Yayımlanan haberin ardından Bitcoin fiyatlarında bir değişiklik gözlemlenemese de, Çin’in önümüzdeki dönemlerde, kripto paralar hakkında daha ciddi adımlar atabileceğine işaret ediyor.

Çin’in gündemi "Bitcoin"

10 Kasım 2019'da Çin Halk Cumhuriyeti resmi yayın organı Xinhua’da "Bitcoin: Blockchain Teknolojisinin İlk Başarılı Uygulamasıdır" adlı bir makale yayınlandı. Makalenin tam sayfa olması dikkat çekiciydi. Çin'de yasaklamalara rağmen, dikkatlerin tekrar kripto paraların üzerine çekildiği anlaşılıyor. Makalenin Bitcoin için somut olmayan bir “PARA BİRİMİ” demesi dikkat çeken olumlu bir gelişme olarak göze çarptı. Xinhua’da yayımlanan makalenin içeriğinde ayrıca madencilik süreci ve kesintileri dahil olmak üzere çeşitli bilgiler yer alıyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version