Çin Ordusu, Kripto Parayla Ödüllendirilecek!

Çin ordusunun resmi gazetesi, Blockchain teknolojisinin benimsemesi gerektiğini; ordu mensuplarına ödüllerin de token şeklinde verilmesi gerektiğini söylüyor.

PLA Daily'de göre Çin ordusu, operasyonları iyileştirmek ve token vererej askerleri ödüllendirmek amacıyla Blockchain teknolojisini kullanmalı şeklinde haber yayınlandı.

Token İle Ödül

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir habere göre, PLA (Halk Kurtuluş Ordusu) Daily, Blockchain'in temel bilgiler, kariyer yolu ve yapılan görevler gibi askeri personel verilerini depolamak üzere kullanılabileceğini belirtti. Bu verinin bir kısmı daha sonra gazeteye göre askerlerin performansını ödüllendirmek için kullanılabilir şeklinde yorumlandı.

Token ödül sistemi; eğitim, uzmanlık becerileri, görev tamamlama ve diğerleri gibi kriterlere göre belirlenmeli diyen gazete, "Günlük performansına göre token olarak ödüllendirmek gerekiyor, böylece insan kaynakları yönetimine etkili bir şekilde enerji vermek objektif bir değerlendirme oluşturmak” ana hedefler arasında yer alıyor.

Bu tür bir sistem, PLA'daki idari işleri bilen isimsiz bir uzmana göre, daha acil bir teşvik olabilir. Uzman, "Birliklere çok sık geri bildirim verecek bir KPI [anahtar performans göstergesi] sistemine benziyor" vurgusunu yaparak PLA'nın yine de ödüllerin ne olabileceğini çözmesi gerekebileceğini ifade ediyor.
Blockchain Kullanım Durumlarını Keşfetmek

PLA Daily ayrıca, bilgi güvenliğini artırmak üzere askeri sırları daha yüksek seviyeli Blockchain teknolojisinde saklamak dahil, diğer Blockchain kullanım durumlarının keşfedilmesi gerektiğini söylüyor.

Bu ayın başlarında, Şangay'daki hükümet yetkilileri, Çin merkez bankası ve diğer bankalarla birlikte, ticari finansman operasyonlarını iyileştirmek üzere bir Blockchain ittifak kurdu. Çin ayrıca beş yıllık araştırma ve geliştirmeden sonra ulusal dijital para birimini piyasaya sürmeye neredeyse hazır.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version