Çin Merkez Bankası Yetkilisi: "Dijital Yuan, Kontrol Edilebilir Anonimliğe Sahip Olmalı"


Çin Hükümetinin yeni Kripto Para projesi olan Dijital Yuan için mahremiyetin korunması gerektiğini ve düzenleyici uygulamalar arasında bir denge kurulması gerektiğini söyledi.
Çin Halk Bankası'nın (PBOC) içinde olan "Dijital Para Birimi Araştırma Enstitüsü", merkez bankasının ödeme bölümünün de bir parçasıdır.
Singapur’daki bir konferansta konuşan Changchun Mu, Reuters'ın verdiği bir rapora göre, Çin merkez bankasının, kullanıcıların kişisel bilgilerini tam olarak kontrol edemeyeceğini, yetkililerin bilgi ihtiyacını karşılamayacağını söyledi.
Konferansa şu sözlerle devam etti: 
Halkın genel talebinin, kağıt para ve madeni paralar kullanarak anonimliği sağlamak olduğunu biliyoruz. İşlemlerinde anonimlik isteyenlere de anonimlik imkanını sağlayacağız.
Ancak aynı zamanda kontrol edilebilir bir anonimlik ile kara para aklama, CTF (terörle mücadele finansmanı) ve ayrıca vergi sorunları, çevrim içi kumar ve herhangi bir elektronik suç faaliyeti arasındaki dengeyi mutlaka koruyacağız” dedi.
Çin'in dijital para birimi olan Dijital Yuan, Kripto Para ve Blockchain uzmanlarıyla paylaşıldı. Bazı gözlemciler , dünyanın en kalabalık ülkesinde Bitcoin ile komşu bir para birimi sisteminin yararlı sonuçlar doğuracağını söylerken, diğerleri otoriter sürveyans ve kontrol konusunda endişelendiklerini belirtti. Çin Merkez Bankası ise nakit benzeri bir gizlilik seviyesi olacağını garanti edeceğini söyledi, ancak kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetlerden şüphelenirse Dijital Yuan kullanıcılarının izinin sürdürebileceğini de itiraf etti.
Çin Merkez Bankası Yetkilisi şu sözleri söyledi:
Bu, kontrolde tutmamız gereken bir denge ve Dijital Yuan'da önceliğimiz bu. Halkın genel bilgilerinin tam kontrolünü aramıyoruz.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version