Çin Merkez Bankası, Kripto Para Aktivitelerinin Araştırılması Emrini Mi Verdi?

Her geçen gün Çin'den kripto paralar ile alakalı yeni haberler aktarıyoruz size, bu sefer ortaya çıkan bir rapor üzerine Çin Merkez Bankası'nın Şangay'da kripto para aktivitelerinin araştırılması emrinin verilmesiyle alakalı.

Çin'deki en büyük finansal yayınlardan biri olan Caixin'in doğruladığı resmi bir duyuruya göre, Şangay hükümeti şimdi ticaret ve token satışları da dahil olmak üzere kripto paralar ile ilgili faaliyetleri denetlemeye başlıyor.

22 Kasım 2019 tarihine kadar süre verildi

14 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan duyuru, Çin Halk Bankası'nın (PBOC) Şangay Genel Merkezi ve Şangay Belediye Mali Düzenleme Bürosu tarafından yapıldı. İki kurum da, Şangay'daki bölge idari ofislerine şehirdeki kripto para birimiyle ilgili faaliyetleri araştırmasını ve incelemeyi 22 Kasım 2019'a kadar tamamlamasını emretti.

Bu araştırmanın hedefi ise kripto para varlıklarının ticaretini yapan işletmelerin, token satışlarının ve tokenların yurt dışındaki ilk coin para tekliflerinden (ICO'lar) dağıtımını yapmak. Belirlendikten hemen sonra, bu firmalar PBOC'ye ve mali düzenleme bürosuna rapor edilecek. Ayrıca işletmelerini kapatmaları istenecek.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version