İşte Bitcoin'den Bu Hafta Beklenebilecekler!

Bu Hafta Bitcoin'den Beklenebilecekler

Çin kaynaklı kripto para birimleri, Bitcoin konsolide edildikçe yükseliyor. Bu yükseliş gerçekleşirse eğer Bitcoin'in 9.700 ABD Dolarını aşabileceği ifade ediliyor. Sektördeki en önde gelen analistlerden biri, bu haftaki öncü şifreleme para birimi hakkındaki görüşlerini paylaştı:

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Blockchain teknolojisini benimseme kararının ardından, Çin merkezli birçok Kripto Para birimi piyasa değerlerinde önemli bir artış gördü. Örneğin VeChain, %185 oranında yükselirken NEO o zamandan bu yana neredeyse %100 oranında bir sıçrama yaptı.

Bu altcoinlerde görülen yüksek volatiliteye rağmen, Bitcoin fazla etki göstermeden gizleniyor. Kripto topluluğunda ünlü bir teknik analist, Bitcoin'in önemli bir fiyat hareketinin eşiğinde olduğuna inanıyor.
Son üç haftada BTC'de görülen düşük dalgalanma seviyesi, üç paralel çizgiden oluşan on iki saatlik grafikte azalan bir paralel kanal oluşumuna yol açtı. Bitcoin her ne zaman alt çizgiye düşerse eğer tekrar artarak orta ya da üst sıraya geri döner. Tersine, üst çizgiye geldiğinde, orta veya alt çizgiye geri çeker.

Mevcut durum içerisinde BTC, alt paralel çizginin etrafında işlem gördüğünden ötürü, tutarındaki artış BTC'yi yeniden üst seviyeye taşıyabilir. Eğer arkasındaki alım baskısı yeterince güçlü ise Bitcoin inen paralel kanaldan çıkabilir. Bu teknik modelin dalgalanmanın bir parçası olduğunu göz önünde bulundurarak bitcoinin yükselişe devam etmesine önayak olabilir.

Investopedia, bull flag'i 25 Ekim tarihinden itibaren on iki saatlik çizelgelerle bitcoin üzerine gelişen bir süreklilik modeli olarak tanımlamıştır. Bitcoin'i yaklaşık 10.500 dolara taşıyan bu yükseliş, bu tabloyu oluşturmuştur. Aynı zamanda 27 Ekim de başlayan mevcut yükselme de bu tabloyu yaratmaktadır. Bu teknik model, önceki trendin aynı yönünde bir yükseliş tahmin etmektedir. Bu tablodaki zirve, hedefin %26.50'sini göstermektedir. Eğer geçerli olursa bitcoin 11.300 dolara kadar yükselebilir.
Bitcoin'i Anlamak ve Finansal Zirvenin Organizatörü ve JP. Morgan'ın eski başkan yardımcısı Tone Vays, CCN adlı kanala Bitcoin'in haftayı bitirme şekline bakıldığında, onun daha da düşeceği izlenimi verdiğini ileri sürdü.
Tone Vays'ın sözleri şu şekilde ifade etti:
Hafta sonu bitcoin fiyatının önümüzdeki haftalarda hiç hareket etmediği varsayılırsa eğer mevcut haftalık şemada en düşük seviyeye yakın olabilir. Bu senaryo da, önümüzdeki günlerde bitcoin'in daha da düşeceği yönünde.
Vays’e göre, Bitcoin 8.500 Dolar destek seviyesini kaybettiğinden düşüş eğilimi gösteriyor. Vays sözlerine şu şekilde devam etti:
Eğer Bitcoin gelecek hafta gerçekten düşerse 7.200 dolar civarında makul bir destek olacak. Bu fiyat seviyesi, elli haftalık hareketli ortalama ve %61.8 Fibonacci geri çekilme seviyesi ile desteklenmektedir.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version