“Bitcoin, Bu Tarihte 1 Milyon Dolar Olacak!”

Bitcoin, Bu Tarihte 1 Milyon Dolar Olacak
Bazı uzmanların dolar enflasyonunu da hesaba katarak yaptıkları bir araştırmanın sonucunda, Bitcoin’in ne zaman 1 Milyon Dolar olacağının ortaya çıktığını düşünüyor.
Bitcoin’in boğa piyasasına girip girmeyeceği tartışması sürerken bazı piyasa uzmanları, Bitcoin / USD'nin gelecekteki fiyat bazındaki değişikler konusunda da bazı araştırmalar yapıyorlar.
BTC üzerinde herhangi bir fiyat artışı gözetmeksizin, sadece enflasyon bazında yapılan araştırmanın sonuçları ise dikkat çekiyor. Bitcoin’in fiyatında artış olmadan devam edilirse eğer sadece %2’lik sabit dolar enflasyon oranı üzerinden yapılan hesaplama sonucunda Bitcoin, 2250 yılına geldiğimizde 1 milyon dolar değerinde olacağı sonucunu ortaya çıkarttılar.
Yapılan hesaplama, Bitcoin'in toplam arzının 21 milyonla sınırlı olması ve dolayısıyla statik bir varlık olduğu, buna karşın doların ise sınırsız arzının olması ve değişkenlik gösterebileceği mantığıyla açıklanıyor.
Uzmanların yaptığı açıklamada başka dikkat çekici sonuçları da ortaya koyuyorlar. Örneğin geçtiğimiz yıl banka hesabına 100.000 dolar yatıran bir yatırımcının bu yıl, parayı yatırdığı zamana göre sadece 98.000 dolarlık alım gücü söz konusu. Süre gelen bu durum, en sonunda paranın satın alma gücünü yok etmeye mahkum etmektedir.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version