Kore Bankaları Hükümet Destekli Blockchain ID Girişimine Katıldı

Shinhan ve NH Nonghyup bankalarını içeren dört büyük kurum, blockchain kullanarak kişisel bilgileri güvence altına almayı ve paylaşmayı amaçlayan bir Güney Koreli ademi merkeziyetçi kimlik girişimine katıldı.
Shinhan ve NH bankalarının yanı sıra, iki büyük ödeme şirketi - BC Card ve Hyundai Card - ile toplam katılımcı sayısını 11'e çıktı.
Konsorsiyumda şimdilik Samsung Electronics, KEB Hana Bank, Woori Bank ve Kore'nin üç büyük cep telefonu taşıyıcısı (SK Telecom, KT ve LG U +) bulunuyor. Ayrıca Kore Borsası'nın 76,6'sına sahip BT şirketi olan Koscom'u da içeriyor.
Bilim ve BİT Bakanlığı ve Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA) tarafından desteklenen proje, kişisel kimlik bilgilerinin Blockchain teknolojisi ile güvenli bir şekilde saklanmasını sağlayacak mobil bir ürün geliştirmeyi amaçlamaktadır. Sistemin kullanıcıları, çevrim içi işlemlerde, kişisel niteliklerin ve kimlik bilgilerinin doğrulanmasında kullanabileceklerdir.
İlk olarak 6 Kore üniversitesinde sertifikalar ve İngilizce sınav puanları için kullanılacak. Daha sonra, gelir vergisi stopajı ve kredi sertifikaları gibi kredi başvuru belgelerinin sunulması ile genişletilecektir. Daha önceki raporlara göre, sistemin 2020'de açılması ve çalışmaya başlaması bekleniyor.
Proje genişlerken Blockchain kimlik alanındaki rekabet de giderek artıyor. 14 Ekim’de, bir ödeme çözüm kuruluşu olan Kore Finansal Telekomünikasyon ve Temizlik Enstitüsü (KFTC), Dong’un bir raporuna göre, kendi mobil kimlik çözümlerinin olacağını söyledi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version