Elon Musk’ın Starlink Uyduları, Mining Sektörüne Etki Eder mi?


SpaceX’in tüm dünyayı oldukça şaşırtmaya devam eden Ceo’su Elon Musk’ın dünya çapında ucuz ve hızlı internet gayesi gün geçtikçe yol katediyor. Elon Musk, uzaya gönderilen Starlink uyduları aracılığıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden bir tweet yolladı ve hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.
Elon Musk’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı dünya genelinde hızlı bir internet erişimi sağlamak adına SpaceX bünyesinde geliştirdiği Starlink projesi, ilk meyvelerini vermeye başladı. Fikrin mucidi Elon Musk, Starlink uydularını kullanarak Twitter’dan paylaşım yaptı. Elon Musk, paylaşımında Bu tweet’i Starlink uydusu üzerinden gönderiyorum ifadesini kullandı. Ve ardından ikinci Tweet olarak, "Vay be, çalıştı!" ifadesini kullandı. 😊




SpaceX, Starlink uydularının tümünün uzaya yerleşmesi ile birlikte bütün dünyanın ucuz ve hızlı bir internet erişimine sahip olacağı müjdesini vermişti. İlk başlardaki plana göre 12.000 Starlink uydusu gönderme hedefleri geçtiğimiz günlerde yapılan başvuru ile 42.000 gibi bir sayıya yükselmiş durumda. Ancak SpaceX gönderilmesi beklenen 42.000 uydudan yalnızca 60 tanesini uzaya gönderdi.
Starlink projesi ile birlikte daha hızlı ve daha ucuz internet vaadi, kripto para sektöründeki para transferleri ve mining işlemlerini olumlu yönde etkileyecek gibi görünüyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version