Çin’den Yeni Yasa, Çin Kendi Kripto Parasına Mı Hazırlanıyor?

Çin' ait yerel haber kaynaklarından olan CCTV’nin yaptığı habere göre, 13. Çin Halk Kongresi Daimi Komisyonu, 26 Ekim’de kriptografi teknolojisine yönelik mevzuatlar içeren yeni bir yasayı geçirdi; yasa 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek.
CCTC’nin haberine göre mevzuatın içeriği, kripto uygulamaları ve şifre yönetimi için yeni standartlar getiriyor. Yeni mevzuat çerçevesinde, kamu kriptografi sektörüne liderlik edecek ve sektöre politikalar oluşturacak merkezi bir ajans rolü belirleniyor.
Yasanın taslağı 7 Mayıs’ta yayınlanmıştı. Metinde genellikle hükümet merkezli şifre yönetimine odaklanılmış ve kripto para birimlerinden bahsedilmiş gibi gözükse de, Başta Bitcoin (BTC) gibi kripto paraların temelinde bulunan kriptografiye odaklanılmış.
Yaptığı açıklamada Wan:
“Püf noktası şu; yeni kriptografi ve hash algoritması geliştirmek ve hatta teknolojiyi kullanmak, resmi yasal bir zeminde olacak. Yani tüm “şifreli” işlemler için CCP standartlarına uymanız gerekecek, bu da çok geniş bir kavram, madencilikten blok yaymaya kadar.”
Bu gelişmeler Çin’in kripto parasına hazırlık!
Wan en nihayetinde bu yasanın Çin için yaklaşmakta olan ulusal kripto parası için temel hazırladığını söyledi, ancak kripto para için kesin bir tarih belirtmedi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version