SON DAKİKA! Kripto Paralara Vergi Mi Geliyor? Cumhurbaşkanlığı Programı Açıklandı!

Kripto Paralara Vergi Mi Geliyor? Cumhurbaşkanlığı Programı Açıklandı!
Resmi Gazetede yayımlanan 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında Kripto paraların vergilendirilmesi, ekonomik düzenlemeler ve mali politikaların bir parçası olarak ilk defa bahsediliyor.

Cumhurbaşkanlığı 2024 yılı için yayınlanan yıllık programında kripto para dijital varlıklara vergilendirme geliyor.

Türkiye Cumhuriyeti, kripto paraların vergilendirilmesi ve regüle edilmesi sürecinde önemli adımlara hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2024 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, resmi gazetede yayımlandı.

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı

2024 yılı programına göre, “Dijital sanal varlıkların” vergilendirilmesi için bu varlıkların Türk hukuk sisteminde tanımlanması için çalışmalar yapılacak. Bu süreç, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu gibi ilgili kamu kurumları tarafından yürütülecek. Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen sanal varlıkların işlemlerine yönelik mevzuat çalışmaları da sürdürülecek.

Dijital Sanal Varlıkların Tanımlanması: “Dijital sanal varlıklar” Türk hukuk sistemi içinde net bir tanım ve sınıflandırmaya kavuşturulacak. Bu tanımın oluşturulması, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu gibi ilgili kamu kurumları tarafından yürütülecek. Bunun, kripto varlıkların yasal statüsünün belirlenmesi açısından önemli olduğu belirtiliyor.

Dijital Varlıklarla Yapılan İşlemlerin Düzenlenmesi: Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen sanal varlıkların kullanılmasıyla gerçekleştirilen işlemlere yönelik mevzuat çalışmaları da devam edecek. Bu çalışmaların sonucunda, kripto paralarla ilgili vergilendirme ve kullanım kuralları belirlenecek.

Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarına Yönelik Düzenlemeler: Programda ayrıca, kripto varlık hizmet sağlayıcılarına yönelik düzenlemelerin yapılacağı da belirtiliyor. Bu düzenlemeler ile birlikte, kripto varlık platformlarının ve hizmet sağlayıcılarının faaliyetleri denetlenebilir ve vergilendirmeyi içerebilir.
Kripto Paralara Vergi Mi Geliyor? Cumhurbaşkanlığı Programı Açıklandı!


YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version