Bitcoin'den İlham Alan Dijital Altın Modeli Bitgesell Nedir?

bitgesell
Kripto paralar hayatımıza 10 yıldan fazla bir süre önce Bitcoin'in ortaya çıkmasıyla girdi. Bitcoin blok zinciri irili ufaklı eksikleri olsa da kripto para birimlerinin oluşturulmasını ve benimsenmesini engelleyen çeşitli zorlukların üstesinden gelmeyi başardı. 2022 yılına geldik ve Bitcoin'in öncü olduğu kripto para sektöründe CMC verilerine göre şu an dünya üzerinde 9.761 kripto para birimi mevcut. Burada yazanlar tamamen bilgi vermek amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bitgesell Nedir?

Tıpkı Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto gibi Bitgesell'in de kurucusu Emma Wu anonimdir.

Emma Wu tarafından kurulan Blockchain projesi olan Bitgesell, orijinal Bitcoin kod tabanının bir yan ürününe dayanıyor. Ancak, Bitgesell, Bitcoin'e pek çok konuda özellikle deflasyonist açıdan benzerken, Bitcoin ağında bulunan bazı kritik özelliklerden farklı kalıyor ve boşlukları tamamlamayı amaçladığı hedeflediği ifade ediliyor.

Bitgesell, bazı eksikliklerini gidererek Bitcoin'e benzer dijital altın modelini geliştiren bir kripto para ekosistemidir. Platform, günümüzde herhangi bir kripto para biriminin evriminin bir parçası olarak bu modeli elde etmek için ihtiyaç duyduğu süreyi kısaltan bir Bitcoin modeli uyguladığı söyleniyor.

Bitgesell'in Bitcoin'den Farkları Neler?

Bitcoin'in son birkaç sende gittikçe popülerleşmesi ve 11 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleşen son halving ile birlikte ağın devamlılığı için giderek artan işlem gücüne duyulan ihtiyaçla ilgili endişeler çok sesli dile getirilmeye başlandı. Bitcoin'in arkasındaki algoritma, hashrate'e dayalı madencilik zorluk seviyeleri her halving döneminde artmaya devam ediyor.  Bitgesell ekibi ise yaptığı açıklamaya göre, bir ağın güvenliğini sağlamak için gereken işlem gücü miktarını, algoritmada bazı temel değişiklikler yaparak azaltıyor.

  • Bitcoin'de her 4 yılda bir halving gerçekleşiyor
  • Bitgesell'de her yıl halving gerçekleşiyor

Bitgesell'in web sitesinde yer alan bilgilere göre, Bitcoin'in algoritmasından ilham alan Bitgesell, mevcut Bitcoin blok ağırlığından 10 kat daha küçük olan 0,4 MB'lik bir blok boyutuyla BGL token'larını maksimum arz ile 21.000.000 ile sınırlandırıyor. Hatta Halving (yarılanma) sıklığı Bitcoin'in 4 yılı yerine 1 yıl olarak ayarlanmış. Bitgesell'in arzı kademeli olarak kısmasına ve Bitcoin'e kıyasla daha kısa sürede maksimum arzı elde etmesi hedefliyor.

İşlem Ücretlerinin %90'ı Yakılıyor

Bitgesell'in Bitcoin'den ayrıldığı en temel noktalardan biri ise, Bitgesell, BTC ile benzer 21 milyon kripto para arzını paylaşmasına rağmen, tüm işlem ücretlerinin %90'ı yakılarak dolaşımdaki arzı azaltıyor ve kalan %10'un da madencilik ödülü olarak kalması gerektiği aktarılanlar arasında.


Dijital Altın Olarak İfade Edilen Bitgesell (BGL)'in Temel Özellikleri

  • Bitgesell ile Bitcoin'in ikisi de 21.000.000 maksimum arza sahip olmasına rağmen, blok ağırlığından daha hafiftir. 400 KB'tan daha az blok ağırlığı ile BGL, Bitcoin'den 10 kat daha küçüktür, bu da onu daha hafif ve daha hızlı hale getirir.
  • İşlem ücretlerinin %90'ı yakılacak: Dolaşımdaki token'ların işlem ücretinin %90'ı yakılarak hızlı bir şekilde dolaşımdaki arz azaltılır.
  • Her yıl Halving: Bitgesell, Bitcoin için 4 yıllık ortalama halving döngüsü yerine, BGL'de her yıl halving gerçekleşiyor ve mevcut kripto paraları daha da azaltır.
  • Tam Segwit destekli: Bitgesell, SegWit protokolünü tam olarak uygulayan bir ağdır. Ağ, fazla yüke dayanacak kadar hızlı ve işlemler de oldukça hızlı onaylanır.
Yukarıdaki bilgiler web sitesinden alınmıştır.
Bitgesell (BGL) Hangi Borsalarda Var?

CoinMarketCap'teki verilere göre BGL Token, yazının yazıldığı sırada PancakeSwap V2, Hotbit ve Crex24'te mevcut.

Bitgesell (BGL) Token Nasıl Alınır?

Burada anlatılanların hiçbiri yatırım tavsiyesi değil, bilgi vermek amaçlıdır. Her şeyden önce MetaMask cüzdanına sahip olmanız ve MetaMask cüzdanınızı Binance Smart Chain'e bağlamanız gerekiyor. MetaMask, BSC'ye nasıl bağlanır buradan öğrenebilirsiniz. Ancak bu işlemleri yapacağınız tarihlerde değişiklikler gösterebilir, mutlaka güncel bilgileri edinerek hareket edin.

MetaMask'e BNB nasıl gönderilir?

Bu işlem çok basit, MetaMask'i Binance Smart Chain'e bağladıktan sonra, MetaMask'te BNB adresinizi yani BEP20 (BSC) kopyalayıp bu adrese BNB göndermeniz gerekiyor. Örneğin Binance'ten MetaMask'e BNB gönderirken BEP20 (BSC) ağını seçtiğinize emin olun. İlk defa transfer yapıyorsanız, yanlış yapmadığınızdan emin olmak için önce küçük miktarlarla deneyin.

Kendi araştırmalarınız sonucu PancakeSwap'ten BGL Token alım işlemini gerçekleştirmek isterseniz (ufak paralarla yapmanızı öneririz). PancakeSwap'e buradan giriş yapın.

Karşınıza çıkan ekranda "I understand" kısmına tıklayıp "Import" butonuna tıklayın. MetaMask cüzdanınız kurulu ve BSC ağına bağladıktan sonra ise hemen ardından karşınızda açılan sayfada sağ üstten "Connect" butonuna tıklayıp MetaMask'i seçmeniz gerekiyor. Sizler kendi kullandığınız cüzdanı seçebilirsiniz. PancakeSwap'ten işlem yaptığınıza mutlaka emin olun. Bazen bilgisayar korsanları, sitelerin sahtelerini yapıp kendi adreslerini oraya yerleştirebiliyorlar.
Şimdi karşınıza çıkan ekran PancakeSwap'in "Exchange" kısmı. Burada üst kısımda BNB işareti göreceksiniz. Oraya BNB miktarını yazmanız gerekiyor. Bunu yazdıktan sonra alt kısımda BGL Token'ın miktarı yazacak. Bu satın alım sonrası elimize geçecek ortalama BGL Token miktarı. Ancak bu miktarlar anlık fiyatlara göre değişkenlik göstereceğini sakın unutmayın.

Anlatılanlar yatırım tavsiyesi değildir, bilgi vermek amaçlıdır.



YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version