FED Faiz Kararını Açıkladı! FED Başkanı Powell Basın Açıklamasında Neler Söyledi?

Bitcoin ve kripto para piyasasının yakından ilgilendiği, piyasalara yön verecek olan FED faiz kararı bugün saat 21:00'de açıklandı.

FED faiz açıklaması 0.75 baz puan faiz arttırımı yönünde oldu.

FED başkanı Jerome Powell basın açıklamalarında neler söyledi?

-Enflasyonu düşürme konusunda kararlıyız.

-FED, ek faiz artışlarının uygun olduğunu konusunda hemfikir.

-Bilançoyu azaltmaya devam edeceğiz.

-Kongrenin bize verdiği maksimum istihdam ve fiyat istikrarı gereğince, Komite politika faizini 75 baz puan arttırma kararı aldı.

-Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gıda ve enerji fiyatlarını yukarı çekmeye devam ediyor. Tedarik sıkıntıları öngörülenden daha uzun sürdü ve fiyat baskıları genele yayıldı. Çin'de COVID ile ilişkili karantinaların tedarik zinciri sorunlarını daha da kötüleştirme ihtimali yüksek.

-İş gücü piyasasında arz ve talep şartlarının daha iyi bir dengeye gelmesini ve ücret artışlarını hafifletmesini bekliyoruz

🔥Enflasyonun tekrar yukarı yönlü yükselmesi sonrasında FED daha büyük faiz artırımının gerekli olduğuna karar verdi

-50 ya da 75 baz puanlık faiz artışı olabilir ama her toplantıda ayrı ayrı karar vereceğiz. Fiyat istikrarını sağlayabilmek için gerekli adımları atacağız.

-Enflasyonun getirdiği risklere karşı son derece dikkatli olacağız. Politikamız piyasalara uyumlu olmaya devam edecek. Ancak 75 baz puanlık artışların sıkça gelmesi ihtimali bulunmuyor.

-Sıkı para politikası uygulama yönünde iyi konumlandık.

-Enflasyonun şimdiye kadar düzelmesi beklentisi içindeydik.

-Kısa vadeli enflasyon yüksek kalacak ama önümüzdeki birkaç yıl boyunca keskin bir şekilde aşağı çekeceğiz. Önümüzdeki toplantılarda faiz artırım oranlarına, gelen verilere göre karar vereceğiz.

🔥Enflasyon riskleri yukarı yönlü.

-Bizim görmek istediğimiz şey enflasyonun aşağı gelmesi. Şu an politika faizimiz Nötr seviyesi altında. Yakın zamanda politika faizi daha yukarıda olacak. Bizi ikna edici bir kanıt görmedikçe iş bitti demeyeceğiz. Zafer ilan etmeden önce dikkatli olacağız.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version