Peru'dan Dijital Para Açıklaması! Hindistan, Singapur ve Hong Kong İle Ortaklık

peru dijital para
Peru'nun merkez bankası başkanı, kendi dijital para (CBDC)'sını geliştirmek için Hindistan, Singapur ve Hong Kong ile güçlerini birleştireceğini belirtti.

Peru Merkez Bankası Başkanı Julio Velarde, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) geliştirmek için küresel yarışa gireceklerini duyurdu. Merkez bankası başkanı, Peru'nun Hindistan, Singapur ve Hong Kong dahil olmak üzere CBDC'lerin geliştirilmesinde daha gelişmiş ülkelerin merkez bankalarıyla ortak olacağını belirtti.

Julio Velarde, ödeme sisteminin sekiz yıl içinde tamamen değişeceğini düşünüyor

16 Kasım'da Lima'da iş dünyası liderleriyle gerçekleştirilen Yıllık Yöneticiler Konferansı'nda (CADE) merkez bankası başkanı Julio Velarde, “Sanırım bundan sekiz yıl sonra dünyada yaşayacağımız ödeme sistemi, mevcut sistemten tamamen farklı olacak. Finansal sistem bile muhtemelen oldukça farklı olacak.” ifadelerinde bulundu. 

Yaklaşık 87 ülke şu anda dijital para birimlerini araştırıyor

CBDC'lerden bahseden Velarde, "İlk olmayacağız çünkü ilk olmak ve bu risklerle yüzleşmek için kaynaklarımız yok," dedi ve "Ama geride kalmak istemiyoruz. Meksika ve Brezilya'nın gerisinde olsak da, benzer büyüklükteki ülkelerle en azından aynı seviyede, hatta belki daha da ilerideyiz." 87 ülke dijital para birimlerini araştırıyor, dedi. Mayıs 2020'de yalnızca 35 ülke bir CBDC geliştirmeyi düşünüyordu. Peru'nun yaklaşmakta olan CBDC geliştirme ortaklarına gelince, Hindistan Merkez Bankası, yıl sonundan önce dijital rupi'nin pilot testlerini başlatmayı planlıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version