Kazakistan'dan Bitcoin ve Kripto Para Şirketleri İçin Yeni Yasa!

Kazakistan bitcoin
Kazakistan, kripto para birimi hizmet sağlayıcılarını regüle etmeyi amaçlayan yeni bir yasa çıkardı. Kazakistan, kripto para madencilerine ev sahipliği yapan önde gelen ülkelerden biri haline geldi.

Kazakistan, kripto para birimi hizmet sağlayıcılarını regüle amaçlayan yeni bir yasa çıkardı. Yeni yasa, gelişen endüstriyi Dijital Kalkınma Bakanlığı'na bağlıyor ve tüm hizmet sağlayıcıların kara para aklamayla mücadele kontrolleri yürütmesini şart koşuyor. Yerel yayın kuruluşu Vlast'ın haberine göre, yeni yasa Kazak parlamentosunun üst meclisi tarafından kabul edildiTasarı için bastıran senatörlerden biri olan Olga Perepechina'ya göre, Kazakistan'daki sanal varlık servis sağlayıcıları (VASP'ler) yeterince uzun süre denetimsiz kaldı. 

Regülatörler, kripto para birimini kullanan suçlularla ilgili endişelerini dile getiriyor

Olga Perepechina, gözetim eksikliğinin suçluların istismar etmesi için verimli bir zemin sağladığına inanıyor. “Bugün, kripto para birimlerini ihraç eden ve ticaretini organize eden ve ayrıca dijital varlıkların nakit, değerli eşyalar ve diğer mülkler için değişimi için hizmetler sunan kişiler, finansal izleme dışındadır ve bu da para alanındaki suçların yayılmasına katkıda bulunur. gölge ekonomi de dahil olmak üzere aklama ve terör finansmanı. “Teröristler de dahil olmak üzere kötü niyetli kişileri karşılıklı yerleşimlerde elektronik varlıkları kullanmaya teşvik ediyor” diye ekledi.

AML ve CFT regülasyonları kilit odak alanları olacaktır

Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık ve Uzay Sanayi Bakanlığı'na VASP'ler üzerinde gözetim yetkisi verilecek. Tüm AML ve CFT regülasyonlarının karşılanmasını sağlayacak ve tüm VASP'lerin Kazak halkına hizmet etmesine izin verilmeden önce bir risk değerlendirmesi yapacaktır. Yeni yasa, diğer finansal hizmetleri de kapsayacak şekilde, finansal kuruluşların bir işlemi raporlaması gereken eşiğin 3 milyon tengeden (6.990 dolar) 1 milyon tengeye (2.330 dolar) düşürülmesini talep etti. Ayrıca, aile üyeleri de dahil olmak üzere kamu görevlilerine yakın olanların daha fazla incelemeye tabi tutulduğunu görecek. Tasarı, resmi yasa haline gelmeden önce ülkenin cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev'in imzası için masasında bulunuyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version