Bitcoin'de Dikkat Edilmesi Gereken Seviyeler Nereler? ETH, AVAX Dahil 6 Altcoin Analizi!

bitcoin analizi
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 12 Kasım 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz.

BAT, LTC, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

BTC Analizi
btc analizi
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 0,40 oranında değer kaybeden Bitcoin 64.623 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Dün açıklanan ABD tüketici fiyatlarının geçen ay 30 yıldan fazla bir süre içinde en hızlı şekilde arttığının açıklamasının ardından dakikalar içinde bir günlük kayıplarını silen Bitcoin, 69.000 dolar üzerinde yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Fakat Evergrande Group'un son ödeme tarihi dün dolan dolar cinsinden bir tahvil kuponunun ödemesini gerçekleştirmesi bekleniyordu. Evergrande’nin kupon ödemesini yapamaması şirketin resmî olarak temerrüde düşmesine neden olduğu iddia edildi ve diğer dolar cinsi tahvillerinin de temerrüde düşmesini tetikleyeceği söyleniyor. Bu da dün piyasalarda yaşanan sert düşüşü tetikleyen haber akışıydı.

BTC/USD'yi paritesini 
teknik anlamda incelediğimizde 20 Temmuz itibarıyla var olan yükselen kanal içinde fiyat hareketine devam eden Bitcoin, dün ulaştığı yeni zirve seviyesi olan 69.000 dolara ulaştı. ABD enflasyon verilerinden sonra kriptolardaki pozitif seyrin Evergrande'nin iflas haberinden sonra bozulmasıyla beraber kanal orta bandına doğru geri çekilmeler yaşayan BTC, 63.000 dolar seviyesinden destek buldu. Geri çekilmelerin devam etmesi durumunda 62.200 dolar seviyesine denk gelen kanal orta bandı takip edilmeli.

Dirençler:
68.186 / 71.521 / 74.114

Destekler:
62.258 / 59.665 / 56.330

ETH Analizi
eth analizi
Ethereum Analizi: Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 0,15 oranında değer kazanan Ethereum 4632 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Amerikalı bir kripto para borsasının yayımladığı 3. çeyrek kazanç raporuna göre Ethereum bir kez daha ikinci çeyrekte işlem hacminde Bitcoin'in ilk sırasını aldı. Bununla beraber Ethereum ağında gerçekleşen yakım işlemlerini kontrol ettiğimizde yakım oranının %60'ın üzerinde olduğunu görüyoruz. Üretilenden çok yakımın gerçekleşmesinin arza etkisiyle birlikte orta ve uzun vadede ETH fiyatını pozitif etkilemesini bekleriz.

ETH/USD paritesini teknik anlamda 
incelediğimizde yaklaşık bir aydır var olan yükselen trendinin üzerinde fiyatlanan ETH'de dün yeni tarihî zirve olan 4868 dolar seviyesine kadar yükseliş yaşandı. Bu seviyeden geri çekilme yaşayan ETH için görüşümüzde herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Yükselen trend korunduğu sürece haftalık periyotta fincan-kulp formasyon hedefi olan 6000 dolar seviyesine doğru yükselişin devam edeceğini düşünüyoruz.

Dirençler:
4862 / 5069 / 5275

Destekler:
4036 / 4243 / 4449

AVAX Analizi
avax analizi
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 1,38 oranında değer kazanan AVAX 86,73 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. AVAX/USDT paritesini teknik anlamda incelediğimizde ağustos ayından itibaren var olan yükselen kanal içinde fiyat hareketine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kanal orta bandına denk gelen 97 dolar seviyesinden gördüğü direnç ile geri çekilen AVAX, dün 80 $ seviyesini retest etti ve günlük kapanışını üzerinde gerçekleştirdi. 80 $ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanırsa kısa vadede kanal orta bandına denk gelen 100 dolar fiyat hedefine ulaşmasını bekleriz.

Dirençler:
94,24 / 101,88 / 109,85

Destekler:
63,02 / 70,66 / 78,63

XRP Analizi
ripple analizi
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 1,22 oranında değer kazanan Ripple 1,2030 dolar seviyelerinde fiyatlanmaktadır. XRP/USDT paritesini teknik anlamda ele aldığımızda dün piyasa ortalamasının üzerinde getiriler sağlayan XRP, Evergrande haberi ile birlikte tüm kazançlarını silerek günü yaklaşık yüzde 5,30 negatif kapattı. Dün günlük kapanışını Fibo'78,60 dilimi üzerinde gerçekleştiren XRP'de bu seviyenin altına düşülmesini beklemiyoruz. Günlük periyotta MACD al sinyalini koruyor. Evergrande haber akışının etkisi yatıştıktan sonra XRP için yükselişlerin kısa vadeli fiyat hedefimiz olan 1,41 dolar seviyesine doğru devam etmesini bekleriz.

Dirençler:
1,3394 / 1,4591 / 1,5688

Destekler:
0,8806 / 1,0003 / 1,1100

BAT, LINK, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version