Meksika Başkanından Bitcoin (BTC) Açıklaması!

meksika bitcoin

Meksika başkanı, Meksika'nın kripto para birimlerini yasal hale getirmekle ilgilenmediğini açıkça belirtti. Yakın tarihli bir basın toplantısında, Başkan Andres Manuel Lopez Obrador, ülkenin ortodoks finansal sistemini koruyacağını ve bu sistemin farklı yönlerini düzene sokmaya odaklanacağını iddia etti. El Salvador, Bitcoin'i yasal olarak kabul ettiğinden beri, sırada hangi ülkenin geleceği merak konusu

Meksika, Bitcoin'i yasal olarak kabul etmeyecek. 

Meksika başkan Obrador'un açıkça belirttiği gibi, Meksika'da Bitcoin son açıklamalara göre yasal olmayacak. Bir basın toplantısında, Meksika başkanı hükümetinin yakın gelecekte dijital para ödemelerine izin vermeyi düşünüp düşünmediği  sorulduğunda, “Hayır. Bu açıdan değişmeyeceğiz. Finansman yönetiminde ortodoksiyi sürdürmeyi uygun görüyoruz. Finansal sistemde çok fazla yenilik yapmaya çalışmayacağız.” Meksika'daki yetişkin nüfusun %32'sinin banka hesabının olmadığı ya da küresel ortalamaya eşit yaklaşık 45 milyon olduğu tahmin ediliyor. 

Meksikalılar kripto para kullanmaya devam ediyor. 

Başkan kripto para ödemelerine sıcak bakmasa da, Meksikalılar kripto paraları hızla benimsemeye devam etti. Raporlara göre, yaklaşık 3,1 milyon Meksikalı kripto para birimine sahip. Buna ek olarak, Meksikalı şirketlerin %40'ı bir şekilde kripto para birimleri ve blok zincirini benimsemeyi planlıyor. Latin Amerika ülkesinde lider borsa olan Bitso, kullanıcı sayısında %342'lik bir artış bildirdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version