Bitcoin Zincir Analizi! Madenciler Bitcoin Saklarken Kurumsalların BTC'ye Karşı Bakışı Nasıl?

btc analiz
Analiz şirketi CryptoQuant verilerine göre, bu yazımızda 20 Ekim Bitcoin zincir analizimizde kurumsal tarafta alımlar devam ediyor mu, madenciler Bitcoin satıyor mu, Borsalarda tutulan Bitcoin miktarlarında artışlar var mı yazımızın devamında. Elbette burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değil, tamamen bilgi vermek amaçlıdır.

Bitcoin'den Yeni Rekor! Bitcoin Yükselişe Devam Ediyor

Bitcoin fiyatı 11 Mart 2020 kara perşembe günü 3.800 dolar civarına kadar agresif bir geri çekilme yaşamıştı. Tekrardan yükselişe geçen BTC fiyatı, 14 Nisan'da resmen 64.865 dolara yükselerek ATH yani tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu rekor bugüne kadar sürdü. Bugün yazının yazıldığı sırada Bitcoin için yeni rekor 66.600 dolar. Ancak Bitcoin ATH'ını her an yeniden daha yükseklere taşıyacak gibi. 


Borsalarda Tutulan Bitcoin Miktarı Son 3 Yılın en Düşük Seviyesinde!

CryptoQuant verilerine göre, borsalara bakıldığında,trader'lar pazarın gidişatı konusunda düşünceleri Nisan ayına dönse de borsalarda tutulan Bitcoin miktar en son bu seviyelere 5 Eylül 2018'te gelmiş.
btc zincir analizi

Madenciler Bitcoin Saklamaya Hala Devam Ediyor!

Bir başka kritik metrik olarak kabul edilen CryptoQuant'ın BITCOIN MPI verilerine göre, madenciler son aylarda az da olsa satışlar gerçekleştirdiğini görsek de kritik bölge olan 2 seviyesinin hala çok altındaydı. Yazının yazıldığı sırada ise -0.64 seviyesinde ve madencilerin ellerindeki Bitcoin (BTC)'e sıkı sıkıya sarılı diyebiliriz.
Kurumsallar Bitcoin Almaya Devam Ediyor mu?

20 Ekim 2021'de kurumsalların BTC iştahına baktığımızda ise yazının yazıldığı sırada kurumsallar Bitcoin satın alımı konusunda orta seviye olduğunu ancak Türkiye saati ile 14:00 civarında alımlar geldiğini görüyoruz.
btc kurumsal analiz
Yukarıdaki CryptoQuant verilerine göre, yeşil çizgi alım bölgesini gösterirken (0.15) kırmızı bölge ise (-0.15) kurumsalların satın alımların zayıf olduğunu gösteriyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version