Singapur'da Binance Artık Kullanılamayacak!

Changpeng Zhao'nun sahibi olduğu Binance, Singapur Para Otoritesi tarafından yayınlanan regülasyon standartlarına uymaya çalışırken Singapurlulara yönelik hizmetlerine ciddi kısıtlamalar getirdi.

Binance'in bugün yaptığı açıklamada, Singapur'daki kullanıcıların 26 Ekim 2021'den itibaren Global platformu Binance.com'da artık itibari para yatıramayacak, spot ticaret gerçekleştiremeyecek veya herhangi bir kripto para satın alamayacaklarını söyledi.

Şirket, son hareketin hizmetlerini “uyumluluk taahhüdüne uygun” hale getirmeyi amaçladığını söyledi. Singapur'daki kullanıcılara, ilgili tüm işlemleri durdurmalarını, fiat varlıklarını geri çekmelerini ve token'larını Ekim tarihine kadar kullanmalarını tavsiye etti.

Binance, Global platformunun, yalnızca müşterilerin taleplerini karşılamakla kalmayıp aynı zamanda yerel regülasyonlara de uymasını sağlamak için tekliflerini sürekli olarak değerlendirdiğini söyledi. Firmanın sözcüsü bir e-postada, “İlgili regülasyon standartlarına uymak ve gerekli hizmet değişikliklerini kolaylaştırmak için Singapur Para Otoritesi ve diğer küresel regülatörlerle yakın bir şekilde çalışıyoruz” dedi. "Bu yeni alanda değişen politikaları, kuralları ve yasaları aktif olarak takip ediyoruz." ifadelerinde bulundu.

Bu ayın başlarında Binance, Singapur doları alım satım çiftlerini ve ödeme seçeneklerini durdurmuştu. Uygulaması ayrıca yerel iOS ve Google Play mağazalarından kaldırıldı. Para Otoritesinin kripto para platformunu, yetkililer tarafından “yanlış bir şekilde lisanslanmış veya düzenlenmiş olarak algılanabilecek” düzenlenmemiş varlıkları içeren yatırımcı uyarı listesine koymasından kısa bir süre sonra geldi.

Dünyanın dört bir yanındaki finansal gözlemciler, kara para aklamada kripto para kullanımı ve ürünlerinin yüksek riskli doğasına ilişkin endişeleri öne sürerek Binance'i son aylarda inceleme altına aldı. İngiltere'deki regülatörler Binance'in ülkede faaliyet göstermesini yasaklarken Hong Kong ve Japonya gibi yerler borsaya karşı uyarılar yayınladı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version