ABD SEC Başkanından Önemli Bitcoin ve Kripto Para Açıklaması!

Gary Gensler btc
ABD SEC başkanı Gary Gensler, kripto para platformlarının o kadar büyük hale geldiğini ve bu noktada regülasyonları benimsemeleri veya halkın güvenini kaybetme riskini almaları gerektiğini ifade etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler, kripto para platformlarının çok büyük hale geldiğini, düzenlemeleri benimsemeleri veya gelişen kripto para ticaret sektörüne odaklanırken halkın güvenini kaybetme riskini almaları gerektiğini söyledi. ABD SEC başkanı, kripto para etkinliğinin en az %95'inin gerçekleştiği ticaret platformlarına odaklandığını söyledi.

Kripto para platformları, regüle edilmediği takdirde güven kaybedebilir

Gary Gensler, Financial Times'a verdiği demeçte, "Dünya çapında yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir değere sahip olan kripto para piyasası, bundan beş veya on yıl sonra bir kamu politikası çerçevesi içinde olacak düzeyde ve nitelikte" ve Finans, nihayetinde güvenle ilgilidir” ifadelerinde bulundu. Gensler ayrıca, “son derece spekülatif” piyasadaki faaliyetlerin %95 veya daha fazlasının bu platformlarda gerçekleştiği için kripto para borsası platformlarına odaklandıklarını söyledi.

ABD'li milletvekilleri ve regülatörler, kripto para birimleri konusunda giderek daha fazla endişe duyuyorlar

ABD'li milletvekilleri ve regülatörleri, kripto para birimleri konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor. Kripto para birimleri geçen yıl perakende yatırımcılar ve hatta bazı büyük kurumlar arasında oldukça popüler hale geldi. Coinmarketcap'a göre, tüm kripto para piyasasının değeri 2 trilyon dolardan fazla. Regülatörler, önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin'i geniş bir şekilde bir menkul kıymetten çok bir emtia olarak sınıflandırıyor.

Ayrıca; Chiliz (CHZ) Listeleniyor! 7 Listeleme Haberi! Yarın Bu 14 Kripto Paraya Dikkat!

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version