Bitcoin Bankaları Resmen %4000'le Geçti! Veriler BTC'deki Büyümeyi Ortaya Koyuyor!

bitcoin banka



Bitcoin nispeten yeni bir varlık sınıfı olmasına rağmen, verilerin lider kripto para birimi BTC'nin yatırım getirisi, diğer geleneksel ürünleri gölgede bırakarak önemli ölçüde daha yüksek olduğunu gösteriyor. Verilere göre, Bitcoin'in bankacılık sektörü hisselerinin bazılarından önemli marjlarla daha iyi performans gösterdi.

Bitcoin'in son beş yıldaki yatırım getirisi, önde gelen bankaların hisse senetlerinden ortalama %4.214 daha iyi performans gösterdi. Kripto para birimi BTC, Wells Fargo'dan (WFC) %7,151,86 oranında daha iyi performans gösterdi. Citigroup (C) ile karşılaştırıldığında, Bitcoin yatırım getirisi %4.951,47 daha yüksek, Goldman Sachs (GS) ise %3,101,94 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Vurgulanan varlık sınıfları arasında Bitcoin, 21 Eylül itibariyle 813,56 milyar dolarlık daha yüksek bir piyasa kapitalizasyonunu da kontrol ediyor. JP Morgan (JPM), 471,17 milyar dolarlık piyasa değeri ile ikinci sırada yer alıyor.
bitcoin bankaları geçiyor
Bitcoin bankacılık hisselerini gölgede bırakmayı nasıl başardı?

Bitcoin (BTC)'in finans dünyasındaki etkisini ve rolünü, yatırımcılar için sahip olduğu potansiyeli artık yadsınamaz ve BTC, on yıllardır var olan geleneksel bankaların hisse senetlerini resmen gölgede bıraktı.


Bitcoin'in önemli bir yatırım getirisine sahip olmasına rağmen, seçilen bankalar trilyonlarca varlık yönetimi altında üstün bir konuma sahiptir. Bankalar ayrıca hisse senedi performansına dayalı bir temettü öderken Bitcoin getirileri talep ve değerdeki artıştan geliyor.

Bitcoin'in getirileri, kripto para biriminin bu yılın başlarında kaydedilen popülaritesindeki ve değerindeki artışa önemli ölçüde bağlanabilir. Bitcoin, Nisan ortasında fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.800 dolara ulaşarak kurumsal yatırımcıların akınına uğradı. Kısa vadeli düzeltmelere rağmen, BTC 11 Mart'taki büyük çöküş ile 3.500 dolara düştükten sonraki elde edilen kazanımları büyük ölçüde sürdürüyor.

Aynı çizgide, Bitcoin, son beş yılda basında önemli olumsuzluklara maruz kalmasına rağmen bankaların hisse senetlerinden daha iyi performans gösterdi.

Bitcoin getirileri, kripto para piyasasının son beş yılda olgunlaştığının da bir işareti olabilir ve kurumların girişi bu büyümenin en önemli göstergesidir. Bitcoin savunucuları, kurumların girişinin potansiyel olarak oynaklık endişesini azaltacağını savunuyorlar.

Ek olarak, insanlar Bitcoin'i enflasyona karşı zorlu güvenli liman ve bir değer deposu olarak ortaya çıktığının bir yansıması olabilir. Koronavirüs pandemisinin ortasında, hisse senetleri düştü ve çoğu ekonomi durgunluğa girerken ve merkezi hükümetler geniş çaplı para basımına başlarken ve Bitcoin parasal değer kaybına karşı bir korunma olarak görülüyordu.

Banka hisseleri ve Bitcoin arasındaki ilişki

İlginç bir şekilde, Bitcoin değerindeki artışın ortasında, geleneksel bankalardan bazıları da Bitcoin'in etrafında yatırım ürünleri piyasaya sürüyor.

Örneğin, Citigroup Ağustos ayında bazı kurumsal müşteriler için Bitcoin vadeli işlemleri sunmayı düşündüğünü duyurdu. Özellikle, bu yaklaşım geleneksel varlıklar ve Bitcoin arasında simbiyotik bir ilişki şeklinde sonuçlanmıştır. Tarihsel olarak, geleneksel bankalar Bitcoin'e ilgi gösterdiğinde, BTC'nin değeri arttı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version