ABD SEC Başkanı Kripto Para Yatırımcılarını Koruyan Regülasyonlar İstiyor


Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, Amerika'daki kripto para yatırımcıları için önlemler almak istiyor.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler'in, ABD'de yatırımcıları korumaya yönelik daha ciddi regülasyonlar istiyor. Bloomberg ile yaptığı röportajda Gensler, "Birisi spekülasyon yapmak isterse bu onların seçimidir, ancak bir ulus olarak bu yatırımcıları dolandırıcılığa karşı korumak için bir rolümüz var" dedi. SEC başkanı, şu anda komisyon tarafından incelenmekte olan kripto para ile ilgili yedi politika değişikliği olduğunu açıkladı.

Gensler daha spesifik kripto para regülasyonları istiyor

SEC başkanı, şu anda komisyon tarafından incelenmekte olan birkaç kripto para politikası değişikliği belirledi. Bunlar, token teklifleri, merkezi olmayan finans (DeFi) ve stablecoin'lerle ilgili konuları içerir. Gensler'in SEC'inin diğer odak noktaları, saklama, borsada işlem gören fonlar (ETF'ler) ve borç verme platformlarıdır. Gensler'e göre, kripto para borsası regülasyonları, kripto para ticareti arenasının düzenleyici gözetimini sağlamanın en basit yolu olabilir. Bununla birlikte, bu tür yasal politikalar, diğer DeFi oyuncularının yanı sıra merkezi olmayan borsaları da içerebilir. Başkan ayrıca kripto kredi piyasasının SEC'in radarına girdiğini belirledi. Ülkelerdeki finansal regülasyonlar aktif olarak kripto para regülasyonları üzerinde çalışıyor.

ABD Senatörü Elizabeth Warren, ABD Hazinesinin kripto paraları regüle etmesini istiyor

Senato Banka Komitesi Duruşması sırasında, ABD Demokrat Senatörü Elizabeth Warren, Hazine Bakanı Janet Yellen'a kripto para piyasasının regüle edilmesi konusunda “acil hareket etmeye” çağıran bir mektup gönderdiğini açıkladı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version