9 Trilyon Dolar ile Dünyanın En Büyük Varlık Yöneticisi BlackRock, 2 Bitcoin Madenciliği Firmasına Yatırım Yaptı

BlackRock Bitcoin madencilik hissesine sahip

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Forbes'in 19 Ağustos tarihli haberine göre, 30 Haziran itibariyle iki Bitcoin madencilik şirketine yaklaşık 400 milyon dolar ayırdı.

9 trilyon dolarlık çok uluslu bir yatırım devi olan BlackRock, iki BTC madencilik firmasından – Marathon Digital Holdings (MARA) ve Riot Blockchain (RIOT) önemli miktarda hisse satın aldı. Daha önce kripto para endüstrisine ilgi gösteren kurum, her ikisine de yaklaşık 383 milyon dolar koydu.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na zorunlu bir başvuruya atıfta bulunan Forbes, BlackRock'un Bitcoin madencilerinde iki tahsis yaptığını bildirdi.

30 Haziran 2021 itibariyle kurum, Marathon Digital Holdings'de %6,71 ve Riot Blockchain'de %6,61'e sahipti.

BlackRock, bazı yatırım fonları ve borsada işlem gören fonlar aracılığıyla BTC ile ilgili iki şirkete yatırım yaptı. Toplam tahsisat yaklaşık 383 milyon dolar.

Varlık yöneticisi, Fidelity Group ve Valley Forge dahil olmak üzere Bitcoin madencilik firmalarına yatırım yapan diğer önemli kuruluşları takip etti. Her iki şirketin hisseleri de geçtiğimiz yıl düşüş yaşadı. RIOT hisseleri 2020'de bu sefer 4 dolardan işlem gördü ancak dün 32 dolardan kapandı, bu da %700'lük bir artış anlamına geliyor. MARA'nın artışı, Ağustos 2020'de 3.2 dolar gösterdiği için biraz benzer, ancak Perşembe fiyat etiketi 31 dolardı - kabaca %850 artış.

Bunun BlackRock'ın kripto para birimi alanındaki ilk girişimi olmadığını belirtmekte fayda var. Şubat ayında, Genel Müdür Rick Rieder, kurumun BTC piyasasını araştırdığını ifade etmişti. Daha sonra şirket, CME Futures aracılığıyla 360.000 dolarlık tüm Portföyü göz önünde bulundurarak bazı küçük kazançlar elde ettiğini duyurmuştu.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version