ICRYPEX'ten Şimal Sarısözen: "Bitcoin’in Bu Seviyeyi Kırması Kritik!" BTC ve Tam 13 Altcoin Analizi!

ICRYPEX
Kripto para borsası ICRYPEX'in araştırma uzmanı Şimal SarısözenICRYPEX Youtube kanalında Bitcoin, kripto paralar ve genel piyasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ICRYPEX Youtube kanalına abone ol

Şimal Sarısözen, ICRYPEX Youtube kanalında, öncelikle ICRYPEX uygulamasının IOS mağazasında yerini aldığını duyurdu. ICRYPEX uygulamasının IOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Piyasalar Ne Durumda?

ICRYPEX Araştırma Uzman Şimal Sarısözen, Küresel piyasalara bakıldığında, DAX'ta yatay bir seyir olduğunu, Dow Jones'un %1'e yakın pozitif devam ettiğini, S&P 500'ün ise yatay devam ettiğini aktardı. Dolar endeksinin 92,17 seviyelerinde olduğunu, emtialara bakıldığında Altın'ın 1.801 dolarla yataya yakın seviyelerde hareket ettiğini ifade etti.

Bitcoin ve tüm kripto para birimlerinin piyasa değerinin video çekildiği zaman 1,43 trilyon dolar olduğunu ifade eden Sarısözen, BTC'de yükseliş eğilimi olduğunu, Ethereum'da ise son 24 saate kıyasla bir düşüş eğilimi olabileceğini söyledi.

Önemli Kripto Para Haberleri

Şimal Sarısözen, kripto paralar için önemli haberlerde öncelikle FED tarafından yayınlanan raporda ilk defa içerisinde kripto para birimlerinin geçtiğini aktardı. Yılda 2 defa yayınlanan bu raporda kripto paralardaki fiyat artışının temel sebebinin, risk iştahındaki artıştan kaynaklı olduğunu ifade etti. Raporda ek olarak ekonomik toparlanmalar olursa bu risk iştahındaki artışı azaltabileceğini ve bu da kripto para piyasasını etkileyileceği ifade ediliyor.

Sarısözen'in aktardığı kripto paralarda önemli haberlerden diğeri ise Avrupa Merkez Bankası başkanından geldiğini, Christine Lagarde'nin dünya çapında dijital para birimleriyle ilgilenen 80 tane merkez bankası olduğunu ve tüketicilerin yararına çalışacak merkez bankası dijital paraların çıkarılmasında ev sahibi olmaları gerektiğini aktarıyor. Kripto para birimleriyle ilgili önemli haberleri buradan izleyebilirsiniz.

Zincir Analizi Ne Anlatıyor?

ICRYPEX'ten Şimal Sarısözen, Glassnode verilerine göre, haftalık olarak borsalardan net 541 milyon dolar değerinde Bitcoin çıkışı olduğunu, 2 milyar dolara yakın Ethereum çıkışı olduğunu ve 330 milyon değerinde tether çıkışı olduğunu aktardı. Ayrıca Sarısözen, yatırım tavsiyesi olmadan Bitcoin ve Ethereum çıkışlarının pozitif yorumlanabileceğini, yatırımcıların satış yerine saklamayı tercih edeceğine dair yorumlanabileceğini ifade etti. Zincir analizinin tamamını buradan izleyebilirsiniz. 

Bitcoin, ETH, Litecoin, LINK, BAT, AVAX, XRP, MKR, AAVE, DOT, ALGO, HOT, XLM ve FTM'de alım fırsatı olup olmayacağını yorumlayan Kripto para borsası ICRYPEX'ten Şimal Sarısözen, analizlerini ICRYPEX Youtube kanalında paylaştı. Kripto para borsası ICRYPEX Youtube kanalına buradan abone olabilirsiniz.

Şimal Sarısözen'in videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version