Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'e Ait Square Güneş Enerjili Bitcoin Madenciliği İçin Anlaşma Yaptı

Square Bitcoin Madenciliği

Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'in diğer şirketi olan dijital ödeme firması Square, Amerika Birleşik Devletleri'nde %100 güneş enerjisiyle çalışan bir Bitcoin madencilik tesisi için Bitcoin teknolojisi girişim şirketi Blockstream ile ortaklık kurdu. 

Square ve Blockstream'den 5 Haziran'da yapılan açıklamaya göre, firmalar projenin ekonomisiyle ilgili ayrıntıların yanı sıra madenin performansını yansıtan metrikleri de yayınlayacaklar. 

Yeni girişim, Square'in 2030 yılına kadar Bitcoin faaliyetlerinde karbon nötr olma taahhüdünün bir parçası. Firmanın Aralık ayında yaptığı bu taahhüdün bir parçası olarak Square, Bitcoin'in karbon ayak izini azaltan Bitcoin projelerini finanse etme sözü vermişti. Tesis için 5 milyon dolar fon sağlayacak ve Blockstream madencilik tesisi için altyapı sağlayacak.

Duyuru, kripto para şirketlerinin işlerinin iklim etkisine yönelik bir dizi taahhüdünün en sonuncusu.

Mart ayında, kripto madenciliği firması Argo ve Blockchain teknoloji şirketi DMG, örneğin yaklaşmakta olan hidro-enerjili Bitcoin madenciliği operasyonunu açıkladı. Piyasa yapıcı GSR ve dijital varlık hedge Fonu One River gibi diğer firmalar, Karbon Kredisi satın alarak karbon emisyonlarını dengelemeye söz verdiler.

Küresel çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) başkanı Neil Jorgensen, yeni güneş enerjili madencilik, "hepimizin temiz enerjiyle Bitcoin madenciliğinin belirli birim ekonomisini birlikte öğrenmemize izin verecek." ifadelerinde bulunurken "Sonuçlarımızı toplulukla paylaşmaya başlamak için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version