Çin'den Dijital Para Birimi İçin Önemli Bir Hamle Daha!

çin dijital yuan
Çin, merkez bankası dijital para birimi denemesinin bir parçası olarak Pekin'deki vatandaşlarına 40 milyon Yuan (6,2 milyon dolar) değerinde Dijital Yuan dağıtacak.

CNBC raporuna göre Çin, Pekin'deki vatandaşlara bir piyangoda dağıtacak. Pekin Yerel Mali Denetleme ve İdare Bürosu'na göre, Çin başkentinin sakinleri, piyango kapsamında 200.000 kırmızı paketten birini kazanmak için başvuruda bulunmak iki bankanın uygulamasını kullanabilir.

Dijital para birimi seçilen satıcılarda harcanabilir

Her zarf, seçilen iş yerinde harcanabilecek 200 yuan (yaklaşık 31 dolar) dijital para birimini içerecektir. Kayıt için son tarih 7 Haziran gece yarısı. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, henüz ülke çapında Dijital Yuan'ı kullanıma sunmadı. CBDC'sini 2014'ten beri geliştiriyor, ancak bunun yerine ülke çapında piyango şeklindeki denemelere odaklanıyor. Çin Halk Bankası (PBOC) başkan yardımcısı Li Bo, Nisan ayında merkez bankasının pilot projelerinin kapsamını genişleteceğini ve hatta 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda yabancı ziyaretçilerin dijital para birimini kullanmasına izin vereceğini söyledi.

PBOC, dolaşımdaki banknotları ve fiat paraları dijitalleştirmeyi hedefliyor

Güneybatı Çin şehri Chengdu, 40,2 milyon Yuan dijital para birimi dağıttı. Geçen yıl, Çin teknoloji merkezi Shenzhen gibi diğer şehirler kendi piyangolarını düzenlediler. Çin'in çabaları, bir merkez bankası dijital para birimine (CBDC) önemli bir örnektir ve Çin Halk Bankası (PBOC), dolaşımdaki banknotları ve fiat paraları dijitalleştirmeyi hedefliyor. Daha önce, PBOC Başkan Yardımcısı Li, Dijital Yuan'ın yurt içi kullanım için olduğunu ve ABD dolarının egemenliğine meydan okuma girişimi olmadığını ifade etmişti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version