Çinli Yetkililerden Bitcoin Madenciliğini Yasaklayan Yeni Emir

Çin BTC Madenciliği
Çin'in Bitcoin madenciliği merkezi olan Sichuan yetkilileri, yerel Bitcoin madencilik tesislerini kapatma emri verdi.

Sichuan Enerji Bürosu ve Sichuan Kalkınma ve Reform Komisyonu ortaklaşa, devlete ait enerji santralleri ve distribütörlerden hidroelektrik tedarik eden 26 BTC madenciliği tesisinin kapatılmasını emreden bir belge yayınladıYerel hükümet kurumları, Bitcoin madenciliği operasyonlarını kapatmaya ilişkin iki ana önlem belirledi. Bu, geçen ay Çin Devlet Konseyi toplantısında gündeme getirilen Bitcoin madenciliği hakkındaki üst düzey yorum tarafından tetiklenmiş olacak.

26 Bitcoin madenciliği tesisi enerji alamayacak

Son emir, belirli sanayi bölgeleri kuran ve hükümete kayıtlı olan Sichuan'daki 26 Bitcoin madenciliği tesisini doğrudan etkileyecek. Ayrıca, elektriğini daha küçük olanlardan özel olarak alan daha küçük madencilik operasyonlarını engellemeye çalışacak. Belgeye göre ilk önlem, Devlet Şebekesi gibi devlete ait alt güç üreticilerinin ve dağıtıcılarının 20 Haziran'a kadar 26 bitcoin madenciliği tesisine hidroelektrik tedariklerini kesmelerini gerektiriyor.

Çin, kripto para madenciliğini engellemeye devam ediyor

Çinli yetkililer Bitcoin madenciliğine zarar vermeye devam ediyor. Daha önce Çin hükümeti, karbon emisyonlarını ve çevresel etkisini azaltmak için ilk kez açıkça Bitcoin madenciliğini hedef almıştı. En son önlem, Sichuan hükümetinin daha küçük enerji santralleri ve Bitcoin madencilik tesisleri arasındaki bu özel enerji anlaşmalarına karşı savaşmak için hidroelektrik tüketim parkını kurmasının nedeninin de bir parçası. Bitcoin, regülatörlerin konuyu ciddi bir şekilde incelemesine neden olan büyük enerji tüketimi nedeniyle bir süredir inceleme altındaydı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version