Bitcoin'de Bu Seviyeler Çok Önemli! Ethereum, XRP, AVAX Analizi

ICRYPEX
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 7 Haziran 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz. Ayrıca Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

BTC/USD
btc analizi
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
yeni haftaya 39 bin seviyesi üzerinden başlıyor. Dün yaptığı fiyat atağıyla 34 bin bölgesinden toparlanan BTC gelen haberler ölçüsünde denge arayışında. Piyasada bir süredir ne var olan ne de yeni yatırımcılardan para girişi yaşanmıyordu. El Salvador ile başlayan ve son olarak da Teksas’ta valinin sanal paraların yasal statüsünü tanıması ile devam eden ülkelerin yavaş yavaş BTC’yi benimsemesinin olumlu etkilerini henüz net bir şekilde fiyatlamada göremedik. Buna ek olarak Tesla CEO’su Elon Musk’ın elindeki BTC’lerin yalnızca yüzde 10’unu sattığını ve çevre dostu enerji üretimi geliştikçe alacağını belirtmesi de önemli bir katalizör oldu diyebiliriz.

BTC/USD'yi teknik olarak ele aldığımızda ETH-BTC makasından yola çıkarak BTC’nin 5 puan daha kazanım elde etmesi beklenebilir. Alçalan takoz görünümü de 38 bin seviyesinin kırılması ile başlayarak dönüş formasyonunu onayladı. Ancak asıl yükseliş süreci 44 bin seviyesinin kırılması ile başlayacağı için bu nokta da ayrıca Fibo’50 dilimine denk gelen seyrin devamlılığı hakkındaki karar noktası olacak. 37.800 günlük ara desteğimiz, 40.350 ise ara direncimiz olmak üzere kırılmalar göz önünde bulundurulmalıdır. Görünüm teknik olarak toparlansa da temel olarak önemli bir ayrışma görememekteyiz.

Dirençler:
41.112 / 42.842 / 45.897

Destekler:
36.327 / 33.272 / 31.542

ETH/USD
eth analizi
Ethereum yeni haftaya karışık başlayan piyasa içinde Asya seansı yönsüz hareketlerini sonlandırmaya hazırlanıyor. 31 Temmuz’daki Londra çatallanması öncesinde bazı testnet uygulamaları ele alınırken diğer tarafta yapılan sosyal medya analizlerinde kalabalık hassasiyeti ETH için negatife inmiş bulunmakta. Bu analizler genellikle dip arayışı yapan yatırımcıların tercihleri olurken borsalardaki ETH tutarının da azaldığı fakat cüzdanlara yeni alımlar yapılmadığını görüyoruz.

ETH/USD 
paritesini teknik olarak ele aldığımızda 4370 $ seviyesinden itibaren oluşan alçalan trend bir kez daha yukarı yöne doğru ihlal edildi. Fibo’38,2 dilimine denk gelen 2465 $ seviyesi üzerinde oluşan bu tutunma sayesinde de ihlal kalıcı hâlde kırılıma dönüşebilir. 2630 $ seviyesi gün içindeki direncimiz olacak. Hareketin kuvveti şimdilik çok kuvvetli olmayan para girişlerine bağlı olacak.

Dirençler:
2593 / 2690 / 2828

Destekler:
2123 / 2220 / 2358

AVAX/USD
avax analizi
Sabah saatlerinde yüzde 0,60 oranında değer kazanan AVAX 14,80 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. AVAX/USDT paritesini teknik olarak ele aldığımızda hafta sonu 13,68 $ seviyelerinde bulunan desteğin altına düşse de dün tekrar bu seviyenin üstüne çıktı ve 4 Haziran’dan itibaren var olan alçalan trendini 13,94 $ seviyelerinden yukarı yönlü kırdı. 4 saatlik periyotta stokastik 12 Haziran’da verdiği al sinyalini devam ettirirken RSI'ın önemli direnç seviyelerini yukarı yönlü kırdığını görüyoruz. AVAX için 15,40 $ seviyesindeki direnç ilk hedef olarak okunmaktadır. Bu seviyenin hacimli kırılması ile Fibo'23,60 dilimi olan 16,38 dolara kadar yükseliş bekliyoruz. Piyasa genelinde hâkim olan yatay trendden dolayı; desteklere yakın alış, dirençlere yakın satış işlemleri uygun strateji olacaktır.

Dirençler:
15,51 / 16,12 / 17,23

Destekler:
12,06 / 12,67 / 13,79

XRP/USD
ripple analizi
Ripple sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 1,2 değer kaybı ile 0,87 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Ripple ve SEC arasında devam eden belge toplama sürecinde Ripple’ın neden BTC ve ETH’den farklı olduğu yönünde bulunduğu talep karşılık bulmadı. SEC zira bu belgeleri mahkeme heyetine sunmazsa para cezası ile karşılaşabilir. SEC, bu belgelerin tamamlanması için 60 günlük süre istediği 22 sayfalık bir paylaşımda bulundu. Şimdilik sürecin uzaması XRP fiyatlarını etkilese de sıkıştıran tarafın Ripple olması dengeleri XRP’nin geleceğine doğru olumlu çeviriyor.

XRP/USD paritesini teknik olarak incelediğimizde günlük periyotta 23 Mayıs tarihinde başlayan yükselen kanal içinde fiyat hareketine devam ediyor. Hafta sonu kanal alt bandına denk gelen 0,81 $ seviyelerinde destek bulan XRP, dün günlük kapanışını 0,88 $ direnci üzerinde gerçekleştirdi. Günlük periyotta stokastiğin al yönünde kesiştiğini gördüğümüz Ripple için 0,98 $ direnç seviyesine doğru yükseliş beklemekteyiz.

Dirençler:
0,9063 / 0,9368 / 0,9807

Destekler:
0,7575 / 0,7880 / 0,8319

Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version