Kripto Paralarınızı Tehlikeye Atmayın! Bu Kripto Para Dolandırıcılığına Dikkat!

kripto para dolandırıcılığı

MetaMask, kullanıcılarını başka bir kimlik avı dolandırıcılığının ardından daha dikkatli olmaya çağırdı.

Popüler kripto para cüzdanı MetaMask, müşterilerini private key'lerini almaya çalışan yeni bir kimlik avı botu konusunda uyardı. Ekibe göre, dolandırıcılık, kullanıcıları bir Google Dokümanlar formuna bilgi girmeleri için yönlendirilen "anında destek" portalına yönlendirmeye çalışıyor.

Kripto Para Dolandırıcılığı

Ethereum tabanlı araçlara ve altyapıya odaklanan bir proje olan MetaMask, bugün kullanıcılarına zarar vermeye çalışan yeni bir sahtekarlığı ortaya çıkaran bir tweet attı. MateMask, dolandırıcılığın "normal" olarak gerçekleştiğini ve "kurtarma parolanızı sorduğunu" belirtti, ancak bu tamamen bir aldatmaca ve kullanıcıların çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Kimlik avı botu, kullanıcıları "anında destek" portalına yönlendirmeye çalışıyor ve ardından onlardan kişisel bilgilerini bir Google Dokümanlar formuna girmelerini istiyor. Herhangi bir şüpheyi ortadan kaldırmak için MetaMask, Google tabanlı bir destek sistemine sahip olmadığını bildirdi. Ekip, kullanıcılara MetaMask uygulamasının kendisindeki "Yardım al" seçeneği aracılığıyla desteğe ulaşmalarını tavsiye etti.

Kripto para cüzdanı, MetaMask uygulamasının platformunda bu seçeneğe sahip olması nedeniyle müşterilerine kimlik avı botu hakkında onları bilgilendirmelerini de tavsiye etti.

Uyarıya rağmen, çok sayıda kullanıcı daha önce saldırıya uğradıklarından şikayet etti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version