ABD'deki Vergi Haberlerinden Sonra Gizlilik Odaklı Monero (XMR) %30'dan Fazla Yükseldi!

XMR

Gizlilik merkezli para Monero'nun kripto para birimi vergilendirme haberleri arasındaki yükselişi, piyasadaki son düşüşten bu yana %84'lük bir sıçrama yaşamasını sağladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'in önerdiği vergi planının 10.000 doları aşan ticari işlemlerde vergi bildirimi gerektireceği haberi ile Monero'nun %30'dan fazla yükselişi aynı zamana denk geldi. Vergi planı mevcut yönetimin önerdiği yardımına vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi sıkı raporlama tedbirleri uygulamaya alışverişli. Haber, gizlilik odaklı kripto para birimi Monero'nun fiyatında sıçramaya sebep olduğu şeklinde yorumlanıyor.

ABD Hazine departmanı, kripto para ticaretinin önümüzdeki on yılda artmasını bekliyor

Bankaların ve finans kuruluşlarının ayrıca, rapor edilmemiş gelirin ortaya çıkarılmasına yardımcı olmak için hesap giriş / çıkış bilgilerini İç Gelir Servisi'ne bildirmeleri isteniyor. Hazine Bakanlığı'nın  Perşembe günü yayınlanan raporda, kripto para birimi ticari faaliyetinin nispeten küçük kaldığını, ancak önümüzdeki on yılda artmasının beklendiğini belirtti. Raporda, "Bugün işletme gelirinin nispeten küçük bir bölümünü oluşturmasına rağmen, kripto para birimi işlemlerinin önümüzdeki on yılda, özellikle geniş tabanlı bir finansal hesap raporlama düzeninin varlığında, önem kazanması muhtemel" ifadelerine yer verildi.

Monero bir gecede 230 dolardan 304 dolara tırmandı

Monero, duyuruyu takiben %30'dan fazla büyüme ile kripto para piyasası ilk 100 listesinde yer aldı. Gizlilik merkezli kripto paranın fiyatı bir gecede 230 $ 'dan 304 $' a tırmandı ve Monero'nun Çarşamba günkü piyasa çöküşü sırasında üç ayın en düşük seviyesi olan 165 dolara düşmesinden bu yana %84'lük bir toparlanma yaşadı. XMR fiyatı yazının yazıldığı sırada 319 dolar civarında hareket ediyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version