SEC, Bitcoin Vadeli İşlemler Konusunda Uyardı!

btc
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yatırımcıları yatırım fonlarındaki dijital para vadeli işlemlerinin risklerinin farkında olmaları konusunda uyardı.

ABD finansal düzenleyici SEC, yatırımcıları kripto para birimleri üzerindeki en son yatırımcı uyarısında yatırım fonlarındaki kripto para vadeli işlemlerinin risklerinin farkında olmaları konusunda bir uyarıda bulundu. SEC, yatırımcıların "yüksek derecede spekülatif yatırım" olarak tanımladığı BTC vadeli işlemler piyasasında herhangi bir yatırım fonuna yatırım yapmanın risklerini iyice tartması gerektiğini söyledi. Bitcoin, bu hafta düşmeden önce büyük bir yükselişe tanık olarak 14 Nisan 2021'de 64.865 doları gördü.

SEC, BTC dalgalanması ve regülasyon eksikliği konusunda uyarıyor

SEC ayrıca, finansal düzenleyicinin BTC ve BTC vadeli işlemlerinin oynaklığının, regülasyon eksikliğinin piyasayı dolandırıcılık ve manipülasyon için bir yuva haline getirdiğini ve yatırımcılar için risk tablosunu daha da karmaşık hale getirdiğini belirtti. SEC, maruz kalan fonların risk açıklamalarını tam olarak dikkate alma ihtiyacına işaret ederek risklerine odaklanmanın yatırımcılara düştüğünü ekledi. Mali düzenleyici, "Herhangi bir fon yatırımında olduğu gibi, yatırımcılar bir yatırım yapmadan önce aldıkları risk seviyesine ve alabilecekleri risk seviyesine odaklanmalıdır" dedi.

SEC, BTC vadeli işlemlerindeki fonlarda uyumu izlemeye devam edecek

SEC, 2017'nin sonlarında Segwit için ilk kez piyasaya sürüldüğünden bu yana kripto para vadeli işlem piyasalarının genişlemesine dikkat çekiyor. Bu spekülatif yatırımlar artık yatırımcıları hedefleyen bazı yatırım fonlarının artan bir payını oluşturuyor. Komisyon, Yatırım Şirketi Yasası ve federal menkul kıymetler yasaları uyarınca kripto para vadeli işlemleri fonlarındaki uyumu izlemeye devam edeceğini söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version