Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dün resmi Twitter hesabından paylaştığı basın açıklamasından sonra, "Türkiye'de Bitcoin ve kripto paralar üzerine regülasyonlar mı geliyor?", "Türkiye'de Bitcoin'e vergi mi geliyor?" gibi soruları akıllara getirdi.
Türkiye'de Bitcoin'e Regülasyon mu Geliyor?
Geçtiğimiz haftalardan bu yana Türkiye'de kripto paralara vergi gelip gelmeyeceği yatırımcılar arasında önemli bir tartışma konusu olmuşken dün Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabında paylaştığı basın açıklamasından sonra, Türkiye'deki Bitcoin ve kripto para yatırımcıları arasındaki tartışmalar arttı. Yatırımcılar arasındaki devam eden tartışmaların geneli ise, kripto paralara vergi gelip gelmemesi ve regülasyonlar ile yatırımcıların korunması yönünde temel başlıklar etrafında dönüyordu.
Türkiye'de Bitcoin'e Vergi mi Geliyor?
Yatırımcıların en çok merak ettiği konuların başında ise, Türkiye'de Bitcoin'e ve kripto paralara vergi mi geliyor olduğununu söylemek yanlış olmaz.
Bugün Apara'nın resmi Twitter hesabında paylaşılan Apara özel haberine göre:
Türkiye'de ve dünya genelinde milyonlarca yatırımcısı bulunan kripto paralara Türkiye'de düzenleme geleceği, Türkiye’de 3 milyon yatırımcıya ulaştığı ifade edilen ve kullanımı hızla artan kripto paralara yönelik hükümet harekete geçtiği aktarılıyor.
HMB, TCMB, BDDK ve SPK Kripto Paralar Üzerine Çalışmalara Başladı!
Apara'nın özel haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı önderliğinde Merkez Bankası (TCMB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasaları Kurulu'nun (SPK) yanı sıra ilgili kuruluşların kripto paralar üzerine çalışmalar yaptığı ve yılın ikinci yarısında düzenlemenin yürürlüğe gireceği ifade ediliyor.
Ayrıca şirketler için teknik yeterlilik ve kurumda çalışanlar için de SPK lisansı şartı geldiği ifade edilenler arasında.
Türkiye'de Bitcoin'e Vergi Gelirse Ne Olur?
Apara'nın edindiği bir diğer bilgilere göre, hükümet başta Bitcoin olmak üzere kripto para alım satımına vergi getirmeye hazırlandığı, para ya da emtia değil, kripto varlık olarak tanımlanacağını tahmin eden sektör temsilcileri, stopajın uzun vadede taşıyanlardan değil, belirli bir vade içerisinde al-sat yapanlardan alınacağı ve stopajın ise al-sat'tan edinilen kârın %10'u seviyesinde olabileceği ifade ediliyor.